Toptraver hasteindlagt

Staldnyt: En af dansk travsports internationale toptravere, Classic Grand Cru, er blevet hasteindlagt med store maveproblemer

Classic Grand Cru og Steen Juul. (Foto: Lasse Jespersen)
Classic Grand Cru og Steen Juul. (Foto: Lasse Jespersen)

Den i øjeblikket mest vindende traver i en dansk træningsstald, Steen Juul-trænede Classic Grand Cru, er i dag blevet hasteindlagt på Højgård Hestehospital på Fyn med store maveproblemer.

Det fortæller Steen Juuls datter, Camilla Juul.

Problemerne opstod i søndags, hvor hesten var til start på Fyens Væddeløbsbane i et opgør, hvor den efter store positionsproblemer sluttede uplaceret bag vindende O’Grady.

- Classic Grand Cru var dårlig tilpas og havde ondt i maven, da han kom hjem fra Fyn søndag. Og siden er problemerne og smerterne kun blevet værre, siger Camilla Juul til travoggalop.dk.

Både mandag og tirsdag har Classic Grand Cru haft besøg af dyrlægen hjemme på Steen Juuls gård i Osted, men han har ikke kunnet afhjælpe hestens maveproblemer.

Classic Grand Cru er jo en stenhård hest, der har en høj smertetærskel, men han var virkelig dårlig

- Dyrlægen har ved sit besøg hjemme på gården konstateret, at tarmene på hesten lå, som de skulle. Så derfor har hesten fået olie to gange for at få gang i tarmene igen, men det har ikke rigtig haft nogen virkning, siger Camilla Juul.

Indlæggelse uundgåelig
Onsdag var hestens smerter så store, at man så sig nødsaget til at få den indlagt på Højgård Hestehospital.

- Classic Grand Cru er jo en stenhård hest, der har en høj smertetærskel, men han var virkelig dårlig i dag, så vi turde ikke at gøre andet end at få ham indlagt. Så hestens oppasser Jens de Rosche kørte af sted med ham i formiddags, siger Camilla Juul.

På grund af hestens maveproblemer er det kun en begrænset mængde foder og vand, som hesten har indtaget i de forgangne dage.

En scanning har vist, at hestens tarme umiddelbart ligger, hvor de skal.

- Derfor har det ikke været nødvendigt at åbne ind til tarmene med en operation, siger Camilla Juul.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer