Vil Rene Kjær køre i front

V65 Skive: Hommage d’Couronne er et vindebud i Liga 4, men hvordan bliver kuskens taktik

Hommage d’Couronne er en stor og flot hest, som på dansk grund efterhånden er ved at være moden til sejr efter et par andenpladser.

Det er det indtryk, Jan Tranholm i stalden hos Billundtræner Gitte Madsen har. Hesten blev senest på hjemmebanen slået i aller sidste skridt af Primas kørt af Jørn 'Tarok' Laursen.

- Det var lidt synd, da den havde fortjent at vinde. Men den bremsede lidt op med 50 meter igen, og det kom jo til at koste sejren. Omvendt tabte den til en rigtig god hest, så helt skidt var det ikke, fortæller Jan Tranholm.

Når hesten lørdag aften i Skive traver op bag startbilen i Travligaens liga 4, så er sigtet igen indstillet mod spidsen.

- Den er lynhurtig fra start og virker frem for alt travsikker. René Kjær, som igen kører Hommage d’Couronne, kører helt sikkert efter spidsen, men får den såkaldt ’dødemandstryk’, så tror jeg, at han slipper til et rygløb. Det magter hesten også. Men får René held til i spids at tage lidt tempo ud af løbet, så burde den være med til at afgøre løbet, da modstanden på papiret vel ikke skræmmer, siger en ganske optimistisk Jan Tranholm til travoggalop.dk.Hvad med open stretch
Det specielle ved Skive Trav er ikke kun, at banen blot er 800 meter. Når hestene når opløbet sidste gang, må hesten i ryg på den førende også benytte det såkaldte 'open stretch', et ekstra indvendigt angrebsspor.- Open stretch har den aldrig i hele sit liv prøvet, og det ved man jo aldrig på forhånd, om en hest kan udnytte det eller reelt bliver bange. Så det er slet ikke sikkert, at René Kjær vælger at slippe front. Det må løbet i morgen vise, siger Jan Tranholm om det taktiske oplæg.

EKSTRA BLADETS V65-FORSLAG
Skive, lørdag 5. april

V65-1: 4-7

V65-2: 10-8-7-3-9-6

V65-3: 4-6-10

V65-4: 7

V65-5: 8

V65-6: 4-2-8

108 kroner

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer