Bliver hjemme fra finalerne i protest

Travligaen: Jeppe Juel kunne ikke få dispensation til at køre på Travligaens finaledag

Vinderen af Aalborg Store Pris 2013 skulle have haft sæsondebut på søndag i Aalborg. Det er nu udskudt. (Foto: Ole Hindby)
Vinderen af Aalborg Store Pris 2013 skulle have haft sæsondebut på søndag i Aalborg. Det er nu udskudt. (Foto: Ole Hindby)

Der kommer ingen heste fra travtræner Jeppe Juel, når hjemmebanen i Aalborg på søndag slår portene op til de første finalerne i den nyindstiftede Travligaen.

I eliteligaen traver hestene om 100.000 kroner til vinderen. Men det bliver uden Orali, der ellers har kvalificeret sig til finalen. Det bliver også uden Stelton, som var sikker på et wildcard.

Reglerne er helt skæve
Jeppe Juel er nemlig selv udelukket som kusk, og han har ikke fået dispensation til at være med i de fem finaler i Travligaen.

- Mine heste har samlet point siden nytår. Det er for dårligt, at jeg ikke kan få lov til at køre i finalerne. Derfor kommer der ingen heste fra mig.

- Jeg synes, at det er helt skævt, som de regler er skruet sammen. Mine heste får andre opgaver, og jeg synes da, at det er synd for travbanen i Aalborg, siger Jeppe Juel.

Udelukket på Fyn
Det er en episode fra et løb på Fyens Væddeløbsbane søndag 30. marts, der har givet Jeppe Juel tre dages udelukkelse. Ifølge travsportens regler påbegyndes en udelukkes næste gang, at hjemmebanen holder løb.

- Mine heste træner helt forrygende. Nu er det sikkert, at Orali starter i Klosterskogens Grand Prix i Norge. Samme dag skal Open med til et langdistance-løb.

- Stelton starter på Musketerdagen i Skive, mens Spikeld sæsondebuterer onsdag i Billund.

- Spikeld har trænet godt, men den skal først og fremmest have et løb i kroppen, siger Jeppe Juel.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer