Tarok-Laursens første sejr i 12 år

Jørn Laursen jublede da han efter en lang pause vendte tilbage til vindercirklen

Travkusken Jørn Laursen har vundet et hav af travløb. Han var fast kusk bag Tarok, og han har vundet travderbyet fire gange.

Lørdag aften vandt han sejr med sin hest Primas, og selv om det var i et ordinært løb i Billund, så bliver det en af de sejre, som kommer til at stå printet i 70-årige Jørn Laursens hukommelse.

40 år siden i dag: 'Dannebrog på fire ben er død’

Det var nemlig næsten 12 år siden, at han sidst havde vundet et travløb. Først sidste år vendte han tilbage til sulkyen efter en lang pause fra sulkyerne. Han var simpelthen blevet bange for at køre travløb.

På de sidste 60 meter havde jeg tid til at tænke mange tanker og række armen i vejret

Sidste år begyndte han at køre løb i en specielbygget sulky, der forhindrer hesten i at sparke bagud. Men det var altså først lørdag, at første sejr efter løbspausen kom.

Det blev en overlegen sejr, hvor Jørn Laursen besluttede sig for at tage chance og trykke luften ud af favoritten Onaldo Ellelund. Den gav op i opløbssvinget, og så kom der ikke flere konkurrenter, der ville lege med Tarok-kusken.

Travhest faldt død om efter mål

- Jeg holdt helt op med køre til sidst, og på de sidste 60 meter havde jeg tid til at tænke mange tanker og række armen i vejret, siger Jørn Laursen til Ekstra Bladet.

Kørte i en rigtig sulky
Inden han afslører, at det faktisk var en dobbeltsejr.

- Det var første gang i 12 år, at jeg kørte i en rigtig løbssulky. Det har jeg bygget mig selv op til. Gordon Dahl (trænerkollega fra Skive, red.) har drillet mig i over en måned, og lørdag formiddag dristede jeg mig til at spørge ham, om jeg måtte låne sulkyen af ham.

Landschampion vandt første Ligaløb

- Jeg har overhovedet ikke været bekymret. Men selv om jeg havde en god følelse med Primas, så kommer der til at gå et godt stykke tid, inden jeg prøver den sulky med Torpedo, der er noget mere urutineret, siger Jørn Laursen.

Der var klapsalver, og rigtig mange kolleger ønskede tillykke og roste mig

Varmede 100 gange
Sidste år var Jørn Laursen aktuel i forbindelse med filmen Tarok, og travpublikum har bestemt ikke glemt fortidens store helt.

- Der var så mennesker i Billund, der var stolte på min vegne. Der var klapsalver, og rigtig mange kolleger ønskede tillykke og roste mig. Det var dejligt at opleve, og det varmede mig 100 gange, siger Jørn Laursen til Ekstra Bladet.

Jørn Laursen, der har en glimrende hukommelse, mener at forrige sejr var i marts 2002.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub