Skal koge videre på superformen

DM for Travtrænere er et at årets højdepunkter for landets professionelle. Selv for derbyvinderen Knud Mønster

Det er langt fra sulky-arbejdet, der er det vigtigeste for en travtræner som Knud Mønster. (Foto: René Schütze)
Det er langt fra sulky-arbejdet, der er det vigtigeste for en travtræner som Knud Mønster. (Foto: René Schütze)

Dagsformen er vigtig for en travtræner, men dagsform har nu været i zenit for Skivetræner Knud Mønster de sidste seks-syv måneder.

Tilbage i slutningen af august vandt han årets største travløb i Danmark, Dansk Trav Derby, og her små syv måneder senere er der stadig god form over Knud Mønster.

Jeg har løbetrænet hele vinteren

Faktisk er han den af de 12 kuske, som fra onsdag, fredag og lørdag skal afgøre årets DM for Travtrænere, der holder bedst form. Over 20 sejre på landets travbaner er det blevet til, allerede inden første kvartal er slut.

- Jeg er på vej op i form igen. Jeg trænede ret hårdt sidste år, specielt for at være fit frem mod travderbyet. Jeg har løbetrænet hele vinteren, men intensiveret den sidste tid med 40-50 kilometer om ugen, siger Knud Mønster.

DM for Travtrænere er en kuskematch, hvor de 12 oftest sejrende kuske i Danmark i 2012 mødes over 14 afdelinger fordelt på travbanerne i Aalborg, Aarhus og Odense. Om sin chance for at vinde DM for anden gang siger Knud Mønster.

- Det er jo til syvende og sidst et spørgsmål om, hvilke heste du ved lodtrækningen bliver tildelt. Så skal du have heldet med dig i hvert eneste løb og virkelig ramme de små marginaler.

- Men jeg synes, at jeg kan mærke på mig selv, at jeg også skal være fysisk i form for at kunne levere gode resultater i sulkyen, siger Knud Mønster.

Lever og ånder for hestene
DM for Travtrænere blev afviklet første gang i 1999, og hvert år har Skivetræneren siden formået at holde så tilpas meget gang i antallet af sejre, at han endnu ikke har misset DM-deltagelsen. Det er en enkelt gang blevet til en guldmedalje, det skete i 2008.Knud Mønster var rørt, da det i august endelig lykkedes af vinde Dansk Trav Derby. (Foto: Lasse Jespersen)
Knud Mønster var rørt, da det i august endelig lykkedes af vinde Dansk Trav Derby. (Foto: Lasse Jespersen)
- Jeg lever og ånder for travsporten og den daglige træning og omgang med hestene. Det næstbedste, jeg ved, er at køre løb, og det er altid spændende at få lov til at prøve kræfter med heste, man aldrig tidligere har kørt, som det nu sker til et DM. Det skærper kun interessen yderligere for mig, siger Knud Mønster.

Skulle han vinde DM, venter der ikke kun et skulderklap fra kollegerne. Der følger også en check på 50.000 kroner med titlen.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

[[[

DM FOR TRAVTRÆNERE 2013

Følgende kuske skal dyste i konkurrencen:
Birger Jørgensen – Aarhus
Rene Kjær – Odense (Forsvarende mester)
Jeppe Juel – Aalborg
Henrik Lønborg – Aarhus
Knud Mønster – Skive
Steen Juul – Charlottenlund
Ken Ecce – Charlottenlund
Christian Lindhardt – Skive
Rene Jonassen – Charlottenlund
Kent Friborg – Aalborg
Morten Friis – Skive
Bent Svendsen – Skive

Program:
Aalborg onsdag 27. marts
Aarhus fredag 29. marts
Odense lørdag 30. marts.

]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere