Smager af verdenstop

Norge: Stelton jagter sin niende sejr i træk mod et kuld af verdens bedste femårige

Stelton og Jeppe Juel har ikke tabt siden Derbyet i august.  Foto: Lasse Jepsersen
Stelton og Jeppe Juel har ikke tabt siden Derbyet i august. Foto: Lasse Jepsersen

Modstanden kan ikke bliver meget skrappere.

Den danske travhest Stelton møder nogle af verdens bedste femårige travheste søndag i ’Anders Jahres Pokalløp’ på Jarlsberg Travbane i Norge.

Den danske hest er ingen novice i selskabet. Den jagter niende sejr i træk – de foregående otte er også taget i hård modstand, men med et dårligt startspor får livremmen lige et hak indad.

– Der er så gode heste med i det her løb, at Stelton kan blive nummer fire, uden at vi behøver at være flove efter løbet, siger Jeppe Juel, der er træner og kører hesten.

– Inderst inde tror jeg altid på en sejr, når jeg skal køre Stelton. Det er en hest, der gør alt, hvad jeg forlanger af ham.

– Vi har fået et dårligt startspor, men det betyder ikke det helt store, for der er kun otte heste med i løbet, så vi kommer ikke til at sidde langt tilbage.

– Men det er klart, hvis der ikke bliver noget tempo på løbet, så kan det ikke lade sig gøre at tage sejr nummer ni i træk.

Eliteheste
Jeppe Juel har stor respekt for modstanderne.

Norske Support Justice er ligesom Stelton sit lands håb om en kommende international stjerne. Svenske B.B.S. Sugarlight er allerede på højde med verdenseliten, og også Quid Pro Quo indeholder høj klasse.

– Med så gode heste i løbet, så tror jeg, at der bliver godt fart på undervejs. Sker det, så bliver det Steltons chance, siger Jeppe Juel og drømmer om førstepræmien på 200.000 norske kroner.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer