Kusk røg ud af vognen

Aalborg: Kent Friborg måtte en tur ned i gruset, og Trophydore løb løbsk

Kent Friborg er travtræner på væddeløbsbanen i Aalborg. (Foto: Lasse Jespersen)
Kent Friborg er travtræner på væddeløbsbanen i Aalborg. (Foto: Lasse Jespersen)

Det så dramatisk ud, da uheldet skete kort før starten på 7. løb mandag aften på NKI Racing Arena i Aalborg.

Hestene var ellers på vej i volterne for at igangsætte startproceduren, men Kaj Westergaards hest Rambo Quick blev urolig og stejlede et par gange.

Helt utroligt blev Westergaard i sulkyen, men desværre skabte det en kædereaktion for flere af de øvrige.

- Jeg kunne godt se at Kajs hest rejste sig, men uheldigvis gik den så baglæns, hvorved jeg ikke kunne komme forbi. Der kom to konkurrenter bagfra og kørte op i mig, så jeg prøvede at komme fri, men var så uheldig, at vi lige nøjagtigt kom op over Kajs vogn.

- Derefter blev jeg vippet af sulkyen, men prøvede at holde fast i venstre line, men det gik desværre ikke, siger Kent Friborg, der dog allerede fra tidlig morgen her tirsdag har været i gang.

- Jeg var heldig at der ikke var en af de andre heste, der fik trådt på mig, og er sluppet billigt. Jeg frygtede godt nok lidt, da jeg skulle op morges, men er i gang og har det o.k., siger Kent Friborg til danskhv.dk.

Hesten tog en hård tur
Kent Friborg var hurtigt oppe på benene, men værre så det ud for hesten Trophydore, der løb løbsk. Det startede på travbanen, men siden forcerede den rails og en bom ved staldudkørsel, hvor sulkyen blev ødelagt.

Derefter løb den flere omgange på galopbanen, men brød så igennem rails rundt første sving, hvorefter man frygtede at hoppen skulle komme ud på vejene omkring travbanen.

Heldigvis blev den inde på området og kunne efter 10 minutter fanges ind, og tilses af dyrlægen.

- Hun fik en del småskrammer, og så en blodansamling på et forben. Jeg håber bare det er en hævelse, hvilket det tydede på umiddelbart. Hun fik smertestillende, og er forhåbentligt sluppet rimeligt, forklarer Kent Friborg, der selvfølgelig er rigtigt ærgerlig over det der skete.

- Lige at det skulle være hende, der var ude for det, var det værste der kunne ske. Hun er en hoppe med temperament i kroppen, siger Kent Friborg.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer