I lære som travhest

V5 Nordic: Tabloid er favorit, men Jeppe Juel garanterer ikke sejren til Ekstra Bladets Travklub

Tabloid er indtil onsdag eftermiddag ubesejret på hjemmebanen i Aalborg. (Foto: Ole Hindby)
Tabloid er indtil onsdag eftermiddag ubesejret på hjemmebanen i Aalborg. (Foto: Ole Hindby)

Ekstra Bladets Travklub starter Tabloid (7 i V5-1) i Aalborg, men selv om hesten er forhåndsfavorit, så er det langt fra sikkert, at det er en vinder.

– I forhold til konkurrenterne ser det fint ud, men jeg frygter, at den kan få for hårdt et løb, siger Jeppe Juel, der træner hesten.

Sport og Spil Eksperterne har hver sin vinder

Det er tredje gang, at Tabloid starter i et travløb. I de to foregående starter er det blevet en første- og en andenplads.

– De gange har han været kørt til front. Det gør han ikke denne gang. Han skal også lære at sidde nede i feltet, så det gør vi denne gang, og så må vi se, hvor hurtig han er på en slutspurt, siger Jeppe Juel.

– Ved andenpladsen senest i Odense, der var jeg tilfreds med ham – også selv om jeg normalt aldrig er tilfreds med en andenplads. For at få hesten til at trave ligeud, havde jeg skærmet et øje af, og derfor så han aldrig, at der kom angreb ude i sporene. Jeg følte aldrig, at Tabloid var træt, siger Jeppe Juel til Ekstra Bladet.

Løber udad

Hesten løb ud i banen, da han startede første gang og vandt i Aalborg.

– Det var derfor, at vi lukkede øjet til, så hesten kan fokusere på at løbe ligeud. Når heste løber skævt, så bruger de flere kræfter, end dem, der løber lige. Ofte gør de det, fordi de har ondt et sted, men det føler jeg ikke, at Tabloid har.

Se også: Sådan tegner du dig for en anpart

– I Aalborg sætter jeg en hovedstang på hesten i stedet for en Murphy-blænder, som vi brugte i Odense. Når hesten løber udad, så jeg skal jeg bruge fødderne omvendt af, hvad jeg normalt gør. Så er det den udvendige sidestang, som jeg presser mod hesten, men det koster altså lidt fart, siger han.

Store skridt

Tabloid har taget nogle store skridt med forbenene i de to starter?

– Hesten tager høje skridt, men det er fordi, at jeg har vægtet de ben tungt. Jeg vil gerne have, at den kommer i gang med løb på en god måde, og jeg tog beslutningen, da den galopperede i sit prøveløb. Når Tabloid får lidt mere rutine og kommer op i klasserne, så har vi mange ting, som vi kan justere, men altså først gælder det om, at den får gode oplevelser, siger Jeppe Juel.

EKSTRA BLADETS V5-FORSLAG

Aalborg, onsdag 3. september

V5-1: 7-8-11

V5-2: 9-11

V5-3: 3

V5-4: 2-6-1-4-9

V5-5: 1-4-7-5

120 kroner

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer