Axels kusk slog Axel

Rene Kjær sprang til, da Steen Juul meldte afbud, og så slog han den hest, som han selv har fejret store triumfer med

Rene Kjær havde smilet klar efter sejren til Aron The Baron. (Foto: Lasse Jespersen)
Rene Kjær havde smilet klar efter sejren til Aron The Baron. (Foto: Lasse Jespersen)

Rene Kjær, der normalt kører treårs-stjernen Axel slog til i Grand Circle 3-års Championat i Skive.

Men det var ikke Axel, som han vandt med. Han sad bag konkurrenten Aron The Baron, og den knækkede storfavoritten med et stenhårdt tempo undervejs. Parret kom hjem i 1.13,2, og i opløbet var der ingen tvivl. Aron The Baron trak fra og distancerede storfavortitten.

Faktisk skulle Rene Kjær have stået på sidelinjen, for ejerne af Axel havde givet kusken fri for at give Henrik Lønborg, der træner hesten den gode tur. Men afbud fra Steen Juul, der søndag morgen blev indlagt på intensiv afdelingen på Holbæk Sygehus, gjorde at der blev bud efter fynboen.

Se også: Vandt to løb med punkteret lunge

- Det havde været helt fint at stå på sidelinjen og se Axel, men jeg lever af at køre travløb, og derfor var det jo fint, at jeg kunne tjene lidt penge her, sagde Rene Kjær, der sendte vindercheken på de 140.000 kroner til sine venner Jens Glud og Jeannette Hansen.

- Jeg sprang på i 11. time. Jeg er glad for, at jeg har kendt ejerne Jens og Jeanette så længe, at jeg fik chancen. Jeg er selvfølgelig ked af, at Steen Juul er kommet til skade, men det glæder mig, at jeg kunne løse den her opgave. Sådan er gamet. Jeg har været heldig og er meget taknemmelig, sagde Rene Kjær i vinderinterviewet.

Inden løbet var Aron The Baron tæt på at udgå. Den havde en forfærdelig opvarmning.

- Jeg må indrømme, at jeg tænkte, at der er en grund til at Steen Juul vinder så mange løb, hvis han kunne bære Aron The Baron rundt. Men da hesten kom ud anden gang var den helt anderledes, så det var godt, at vi gav ham en chance mere.

- I løbet bed han tænderne sammen. Jeg var selvfølgelig bange for Axel, men Aron The Baron vandt sikkert, sagde Rene Kjær.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer