Babytraver jagter 360.000 kroner

Peter Rudbecks Bad Moon Rising er blandt favoritterne i Breeders Coruse på den svenske derbydag

Selv om Peter Rudbecks Bad Moon Rising kun har startet tre gange, har den allerede indløbet 100.000 kroner. (Foto: Lasse Jespersen)
Selv om Peter Rudbecks Bad Moon Rising kun har startet tre gange, har den allerede indløbet 100.000 kroner. (Foto: Lasse Jespersen)

Den kun toårige travhest Bad Moon Rising kan mere end tjene sig selv hjem, hvis den vinder Breeders Course på den svenske derbydag på søndag.

Den dygtige Skive-amatør Peter Rudbeck tager turen til storløbsdagen i Malmø med en hest, der ikke var helt på toppen i kvalifikationsløbet for snart tre uger siden i Charlottenlund.

– Bad Moon Rising var helt under isen i København og meget tung i åndedrættet efter løbet, og det viste sig desværre efter løbet, at han havde en infektion i kroppen. Vi mistænkte også, at hesten heller ikke var helt frisk ved sejren i forrige start på Jægersro.

 V75-guide: Ekstra millionchance i dag

Er hesten på toppen igen?

– Vi har selvfølgelig behandlet hesten og tjekket halsen to gange med positive tilbagemeldinger. Umiddelbart virker han på toppen, men man er altid lidt forbeholden efter sygdom.

Hvordan vurderer du startsporet og vinderchancerne?

– Hvis hesten er på toppen, holder den virkelig topklasse, og spor 1 er helt perfekt, da han er stabil og hurtig fra start.

Kommer mere til Sverige
Førstepræmien i løbet er 360.000 kroner. Det vil blive en af de højeste præmier, som en dansk toårig har vundet i et løb. Det er noget af en gulerod.

– Jeg kendte jo godt præmieniveauet, da jeg meldte hesten for et års tid siden, og jeg føler, at vi er nødt til at forsøge os lidt i de svenske løb, med de vigende præmier der findes i de danske årgangsløb.

– Så længe vi kan ’nøjes’ med at rejse til Malmø, tror jeg, hesten klarer det. Normalt vil jeg helst ikke for tidligt af sted med dem.

Vinder Bad Moon Rising, så er den låst til de store årgangsløb, da travheste ellers bliver delt ind i løb efter indløbne præmier i karrieren.

– Vi satser udelukkende på at lave heste til årgangsløbene, og det har hesten helt klar også klasse til, så skulle det lykkes, bærer vi den byrde med mere end glæde, siger Peter Rudbeck og smiler.

EKSTRA BLADETS V75-FORSLAG

SØNDAG Jägersro

Det lille V75

V75-1: 4

V75-2: 3-1-9-12

V75-3: 3-4-6-7

V75-4: 2

V75-5: 6-1-3-2

V75-6: 2-5-3

V75-7: 4

96 kroner