Bad Moon Rising gik alene over banen

Ingen var i nærheden af at true Birger Jørgensens hest i Jydsk 2-årings Grand Prix

Jydsk 2-årings Grand Prix blev en let opgave for Bad Moon Rising og Birger Jørgensen. (Foto: Ole Hindby)
Jydsk 2-årings Grand Prix blev en let opgave for Bad Moon Rising og Birger Jørgensen. (Foto: Ole Hindby)

Travsporten kan virke lidt kedeligt pt. Hos de fireårige heste regerer Winston Sisa. Axel er klart bedst blandt de tre-årige heste, og Bad Moon Risning var i særklasse, hos de to-årige heste første storløb - Jydsk 2-årings Grand Prix.

Steen Juul, der kørte næstfavoritten, Big Mac P D, overlod initiativet til Birger Jørgensen kort inde i løbet, og da Steen Juul ville blande sig, trak Bad Moon Risning bare fra og vandt en overlegen sejr til 120.000 kroner.

- Det blev afgørende, at Steen Juuls hest ikke kunne finde så godt rundt i Aarhus. Det havde jeg luret. Normalt vil han ikke slippe spidsen til mig, men han havde nok at gøre med at få sin fejlfrit rundt i dag, sagde Birger Jørgensen i sejrsinterviewet.

Se også: Favorit-presset sætter os op

- Bad Moon Risning er fantastisk god hest, der også har en god teknik. Det er et plus, at den har en god forståelse for tingene, for lige nu har den jo ikke ret meget rutine.

- Jeg ved ikke, hvor lange hesten rækker, men jeg kan sige, at det er sjovt at være med, sagde Birger Jørgensen, der sammen hesten har indkørt 397.139 kroner i fem starter.

De fleste af dem kommer ejeren og træneren Peter Rudbeck til gode. Han venter sig meget af hesten.

- Jeg tror, at den har en stor fremtid, for den har alle de rette egenskaber, siger Peter Rudbeck, der har et to-års løb i Odense i tankerne, inden det bliver til start i årets største danskie løb for toårige heste: Dansk Opdrætningsløb.

- Derefter kan det blive en start i Sverige eller et andet sted, siger ejeren.

 

1 kommentar
Vis kommentarer