Banks til Copenhagen Cup

Den tyske sejrshest, der har vundet 16 af sine 22 løb, sætter i kraft at sin starthurtighed kolorit på det danske storløb

Den tyske travhest Banks er katapult hurtig fra start. (Foto: Lasse Jespersen)
Den tyske travhest Banks er katapult hurtig fra start. (Foto: Lasse Jespersen)

GÖTEBORG (Ekstra Bladet): Sportschefen Flemming Sunn krydser fingre for, at den tyske travhest Banks får en startplads i første række, ved lodtrækningen til årets største internationale travløb i Danmark: Copenhagen Cup.

Det køres på Charlottenlund Travbane søndag 10. maj.

Hesten, som trænes og køres af Michael Larsen – danskeren fra Hamborg, viste nemlig en kataput-agtig start, da hesten for nylig optrådte på Jägersro-banen i Malmø.

- Den åbnede de første 500 meter efter 1.06, og blev noteret for 1.09 efter de første 1000 meter. Alligevel holdt den hjem og så ukørt ud, da de kørte over målet. Det giver et ekstra krydderi til løbet at have sådan en starthurtig hest med, siger Flemming Sunn til Ekstra Bladet.

Banks blev sidste år kåret til Årets Travhest i Tyskland. Tysk travsport har været inde i en kriseperiode, men nu lysner det igen.

Se også: Europaderbyvinder til Copenhagen Cup

- Det er efterhånden mange år siden, at vi har haft en tysktrænet hest med. Det er en hest, der hele tiden udvikler sig, siger Flemming Sunn.

Dermed er der tre heste klar til Copenhagen Cup. B.B.S. Sugarlight og Mosaique Face. Førstnævnte vandt 1,5 millioner svenske kroner lørdag eftermiddag, da den var helt overlegen i Olympiatravet.

- Efter sejren sagde kusken, Peter Untersteiner, til mig, at det bliver en spændende hest for Copenhagen Cup, så sejren har ikke fået kredsen omkring hesten til at ændre mening om deltagelsen, siger Flemming Sunn.

Mange vil med
Efter Olympiatravet havde sportschef Flemming Sunn travlt med at tale med kredsen omkring de deltagende heste, og selv om han holder kortene ind til kroppen, så udtalte flere trænere sig om det danske storløb.

Flemming Jensen kørte Obi-Wan, der ikke havde noget at komme med i afslutningen af løbet.

- Hesten var ikke god nok, og Copenhagen Cup er ikke umiddelbart inde i mine planer for hesten, sagde nordjyden til Ekstra Bladet.

Derimod kan italieneren Oasis Bi, der blev toer i Olympiatravet, være starter.

- Hesten skal gennemgåes af dyrlægen tirsdag, og samme aften giver jeg besked, om hesten starter i Copenhagen Cup, sagde Stefan Pettersson til Ekstra Bladet.

Norske Support Justice var favorit i Olympiatravet, men kunne ikke hamle op med landshesten, der vandt.

- Det kræver nok to-tre starter mere i det her selskab. Jeg har talt med Flemming Sunn, men jeg skal lige tænke over, om vi skal med, sagde Geir V. Gundersen

Fransk og amerikansk tilsagn
Den franske stortræner Fabrice Souloy er som regel altid at finde på Copenhagen Cup-startlisten.

- Vi er inviteret, og lige nu er Princess Grif mit bedste bud på en starter. Den blev træt i dag, og det var nok for hårdt for hesten, at den også startede i sidste uge, sagde franskmand til Ekstra Bladet.

USA bliver efter al sandsynlighed også inviteret. Johnny Takter løftede i hvert fald sløret for planerne med Maven. Hans bror Jimmy Takter træner den amerikanske hoppe.

- Min bror kommer herover og giver den et arbejde, så den er helt klar til Copenhagen Cup, sagde Johnny Takter.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere