Byder 45 millioner for dansk travbane

I aften skal aktionærerne på Billund Trav beslutte om banen skal sælges

Startvognen på Billund Trav kan snart have sat sit sidste løb i gang.  (Foto: Martin Timm Holmstav)
Startvognen på Billund Trav kan snart have sat sit sidste løb i gang. (Foto: Martin Timm Holmstav)

Billund Trav kan snart være en saga blot i dansk travhistorie. For i aften skal aktionærerne i travbanen tage stilling til, om banen skal sælges.

Bestyrelsesformanden Per Hansen bekræfter over for Ekstra Bladet, at der er tale om et bud på 45 millioner kroner på banen i Legos hjemby. Banen har i de sidste par år været truet af politisk lukning. Således overfører Hestesportens FinansieringsFond - under Kulturministeriet ikke driftstilskud til banen i år.

Det er et af de steder, som oplever sparekniven som følge af en ny fordeling af tipsmidlerne. Her bliver travsporten på landsplan gradvist skåret med i alt 30 millioner kroner om året frem til 2018.

Se også: Græsrod: Sig nej til million-tilbud

- Det er klart, at siger aktionærerne ja til det tilbud, så lukker banen efter 2016-sæsonen, siger Per Hansen til Ekstra Bladet.

Andre muligheder
Han vil også fremlægge alternative forslag til forsamlingen, der mødes kl. 19 på travbanen.

- Købstilbudet er bare et af flere muligheder, som bestyrelsen vil fremlægge i aften, siger formanden.

Han peger på, at man enten kan låne penge til driften i 2016, eller at man kan bruge af egenkapitalen og låne resten.

- Det bliver op til aktionærerne at træffe den beslutning. Nu er der et konkret tilbud, som man skal tage stilling til. Men de kan også vælge en af de andre muligheder. Det er så mere en lodseddel, hvor man spiller på sportens, banens og selskabets udvikling. Det er ikke op til bestyrelsen at træffe beslutningen om, hvilken vej vi skal gå. Aktionærerne skal bestemme, siger Per Hansen, der ikke selv ejer en eneste aktie i banen.

- Det bestyrelsen ved er, at der ikke er penge nok til at klare driften i 2016, og så må vi spørge om, hvad vi så skal gøre. Uanset hvad der bliver besluttet, så er der en stor chance for, at der er også løb på banen i denne sæson, siger Per Hansen.

Han har selv to travheste - Another CN og Apollo Sisa. De er i træningen hos Aalborg-træneren Flemming Jensen.

Se TV Syds omtale af købstilbuddet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere