Annonce:
Annonce:

Captain Morgan skal sælge 24-årig

Ugens staldbesøg: Det flyver derudad for Danmarks yngste travtræner, Marc Bæk Nielsen. På søndag kan han få en hest kvalificeret til Jydsk 3-årings Grand Prix

Marc Bæk Nielsen har været travtræner siden 1. oktober, og der er godt gang i stalden. Foto: Hesselborg Foto
Marc Bæk Nielsen har været travtræner siden 1. oktober, og der er godt gang i stalden. Foto: Hesselborg Foto
Annonce:
Følg Trav

Det er gået stærkt for den 24-årig travtræner Marc Bæk Nielsen.

1. oktober tog han springet fra staldmand hos Peter Jensen til en tilværelse som selvstændig travtræner, og på søndag kan han få kvalificeret travhesten Captain Morgan til Jydsk 3-årings Grand Prix.

Når den finalen vil den blande sig i favoritfeltet.

- Det er gået rigtig godt med at komme i gang som travtræner, fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg gik ved Peter Jensen og tænkte over, at enten var det tid til at komme videre derfra, eller også skulle jeg selv prøve. Jeg fortalte nogen om mine overvejelser, og jeg fik ret hurtig positiv respons fra nogle hesteejere, og til sidst sagde jeg til mig selv: Hvorfor ikke prøve det.

Annonce:

- Da jeg skulle i gang, tænkte jeg meget på, at jeg kun er 24 år. Det er en meget tidlig alder at blive travtræner på, mest af alt fordi jeg lægger et stort pres mig selv, og der er mange, der forventer noget af mig. Går en hest dårligt, skal jeg tale med hesteejerne om det, men når det går godt, så er det fantastisk.

Marc Bæk Nielsen har hjemmebane i Aalborg. Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb
Marc Bæk Nielsen har hjemmebane i Aalborg. Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb

Marc Bæk Nielsen er vild med sin profession. Det lyser ud af ham.

- Det er fantastisk selv at bestemme. Nu står jeg for de enkelte hestes træning, og det er mig, der matcher dem mod løbene. Når man er hos en anden træner, så har man reelt ingenting at skulle have sagt, siger han.

Travtræneren har været staldmand hos både Bo Westergaard, Flemming Jensen og senest Peter Jensen. Nogle af Danmarks førende travtrænere. Nu er selvstændig og tilknyttet travbanen i Aalborg.

- Jeg har da ambitioner om at være med der, hvor det er sjovt. Det er gået hurtigt for mig, og jeg må blive ved med at klø på og fortsætte med at skabe resultater for hesteejerne.

Hvad er kan du tilbyde, som er specielt i forhold til andre?

Annonce:

- Alle hestene står på vores gård. Der er plads til 26. Her er dejligt roligt, og der er ikke noget, der forstyrrer hestene. Det er godt for deres psyke og de slapper godt af, siger han.

Gården er beliggende tæt ved Hals nord for Limfjorden.

Der er meget at se til som travtræner. Her pakker Marc Bæk Nielsen sulkyen ud inden et løb. Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb
Der er meget at se til som travtræner. Her pakker Marc Bæk Nielsen sulkyen ud inden et løb. Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb

På søndag tørner Captain Morgan ud. I seneste start galopperede hesten, men den kom stærkt igen, og blev treer i 3-årseliten på Grand Prix-dagen i Aarhus.

- Selvfølgelig håber jeg, at den kvalificerer sig. Den har taget seneste start fint. Den har ikke været specielt mærket af det løb, og den har trænet fint. Det bliver super spændende, og det er jo årets første rigtige storløb for de tre-årige, siger træneren.

- Det var tidligt, at jeg mærkede, at den her hest er speciel. Da jeg begyndte at køre den var den rigtig fin, men selvfølgelig ved man ikke helt, hvor god hesten er, for den har været på banen.

Annonce:

- Da jeg kørte den i prøveløb, og den ubesværet  løb 1.16,3, der vidste jeg, at det er en hest noget ud over det sædvanlige. Det var ikke rigtig fordi jeg kørte noget i det løb. Selvfølgelig fik den lov at gå lidt til sidst, men den var slet ikke tom, da vi kørte til stalden igen, siger Marc Bæk Nielsen.

På æresrunde efter sejr. Marc Bæk Nielsen har selv vundet ni kuskesejre i år. Trænerstalden har  vundet 23 af 79 starter Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb
På æresrunde efter sejr. Marc Bæk Nielsen har selv vundet ni kuskesejre i år. Trænerstalden har vundet 23 af 79 starter Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb

Han beskriver Captain Morgan som en hest, der har det perfekte temperement.

- Den kan åbne fra start. Når den skal slappe af i løbet, så gør den det, og den er klar med det samme, at det skal gå stærkt. Undervejs i løbene bruger den ingen unødige kræfter overhovedet, siger Marc Bæk Nielsen.

Træneren kørte selv hesten i de første løb, men siden har Steen Juul siddet i sulkyen, når Captain Morgan konkurrerer.

- Jeg har brug for reklamen, så for at optimere, har jeg valgt Steen Juul. Der er bare større respekt for Steen Juul, end når jeg kører. Han er en fantastisk kusk og hestemand. I løbene, der overlader konkurrenterne oftere spidsen til ham end til mig. De kender hans rutine, siger Marc Bæk Nielsen.

Annonce:

På Ekstra Bladets barometer for de treårige hingste, som du kan se herunder, er Captain Morgan pt. nummer to. Der kan være en storløbssejr i vente.

 

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Milliarderne forsvinder op i den blå luft
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: