Dansk dynamit i Malmø

Apapmand og Steffen Christiansen leverede en forrygende præstation, da de søndg Jägersro vandt det store amatørløb K.G. Bertmarks Minne. Der var 150.000 svenske kroner i førstepræmie.

I Sverige bliver sejren til Apapmand kaldt en overraskelse, men ingen danskere er i tvivl om hestens kapacitet, og Steffen Christiansen var da også fuld af forventning til opgave da han i går udtalte sig til Dansk Hestevæddeløb – Læs mere her.

Både hest og kusk leverede i dag, og det endte med den helt store triumf for kredsen omkring Apapmand, der trænes af Anders F. Jensen, er opdrættet og ejet af Peter Gordon Gardiner og lejet af Stald KTAS.

Steffen Christiansen: Den største sejr
Det var som nævnt både hest og kusk der leverede i dag, og for Steffen Christiansen er der da også en forståelig glæde ovenpå den flotte sejr med Apapmand.

- Det er det største jeg har været med til, og der var selvfølgelig en god stemning fra alle omkring hesten efter sejren.

- Min telefon har bimlet lige siden, og jeg er selvfølgelig meget taknemmelig over de mange lykønskninger, fortæller Steffen Christiansen til Dansk Hestevæddeløb.

Steffen Christiansen troede på Apapmand, men måtte alligevel tage et valg som nu lykkedes til fulde, men også kunne have betydet han var endt med kræfter sparet.

- De ville jo ud i banen alle sammen, og så tænkte jeg på sidste langside, at jeg måtte satse indvendigt, men var da lidt nervøs for om der kom plads.

- Det kom der og i sidste sving var det lidt både og, for jeg vidste jo ikke om Apapmand havde det sparet, jeg håbede.

Dansk fjerdeplads i svensk Hoppederby
Der var mere dansk succes på den skånske travbane. Ken Ecce kørte Bella Mont til en fjerdeplads i det svenske Hoppederby, og det gav 120.000 svenske kroner for et løb i tiden 1.12,0.

- Jeg er meget tilfreds med hesten. Det er jo en drøm der er gået i opfyldelse, at vi kommer i pengene i et Svensk Hoppederby, sagde Ken Ecce efter løbet til Ekstra Bladet.

- Med startspor 9 var det lige til, at jeg skulle blive liggende i inderbanen, hvor jeg lå og derved få et godt løb.

- Jeg havde under hele løbet forhåbninger om at ende med fremme, og da vi kom ind i opløbet var de ikke mindre.

Det var ligesom om Mulligan stoppe lidt op, og så stoppe Bella Mont også lidt, ikke fordi hun var træt mere, fordi den anden gjorde det. Men igen jeg er meget tilfreds med hoppen, siger Ken Ecce.

Han fortalte også, hvorfor det endte med, at en hest født i Danmark, blev indregistreret i Sverige.

- Obi-Wan, som vi også har opdrættet, har tjent de fleste af sine penge i Sverige, og dem fik vi ikke opdrætter penge af.

- Præmierne i Danmark er bare for små, og fordi vi driver opdrætter virksomheden som hobby, må man jo godt være seriøs, siger Ken Ecce til Ekstra Bladet.

Andre danskere i præmierne
Celtic kørt af Peter Ingves og trænet af Marc Bæk-Nielsen tog på dagen en tredjeplads til 12.500 svenske kroner.

- Jeg er meget tilfreds, og den kom i mål med kræfter i behold, da Peter Ingves ikke kunne komme til for en konkorrent. Det var en meget fin generalprøve til Kriteriet, hvor jeg selv kører hende, sagde Marc Bæk Nielsen til Ekstra Bladet.

Global Strategy og Nikolaj Andersen hentede en andenplads til 25.000 svenske kroner.

- Jeg er meget tilfreds, og med det startspor vi havde, kan man ikke forlange mere, sagde træneren til Ekstra Bladet.

 

Øvrige danske endte på sekundære placringer

 

 

Med venlig hilsen
 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen