Dansk utur i Stockholm

Eneste danske deltager under lørdagens program til Elitloppet galopperede fra start

Se tv-indslag med Peter Ingves og Thomas Bonde herover

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Selv om forudsætningerne var væsentligt forbedret for den danske travhest Way To Go Chief, så endte det i ingenting, da Aarhus-hesten skulle forsøge at tage de 200.000 svenske kroner, der var i førstepræmie i Klasse II-finalen lørdag på Solvalla-banen.

To heste var udgåede, og derfor blev startsporet ændret fra syv til fem, og det fik hestens finske kusk til at ændre taktik. Han ville køre alt, hvad hesten kunne fra start for at få en god position fremme i feltet.

Way To Go Chief har nemlig en eksplosionsagtig slutspurt, når den får lov til at gemme kræfterne til sidst i løbet.

De 30.000 tilskuere hujede, da startvognen nåede topfarten og skulle sende feltet ud på de to omgange. Men danskerne på tilskuerpladserne drog et suk, for Way To Go Chief galopperede i samme øjeblik.

- Det er svært at sige, hvad der skete. Jeg har ikke rigtig nogen god forklaring. Den var nok for peppet i dag, siger Peter Ingves i tv-interviewet med Ekstra Bladet herover.

Skuffelsen var endnu større hos hestens ejer og træner Thomas Bonde, men han glædede sig over, at hesten viste beslutsomhed og styrke til at hente de 60 meter, som den satte til, da starten gik.

- Den har haft nogle hårde starter, og nu skal den hjem og slappe af i et stykke tid. Vi skal også have dyrlægen til at se på den, for Peter Ingves klagede over, at den hang på højre line. Hoppen er god, og den skal nok komme igen. Det behøver jo ikke være i V75-løb. Der er også gode penge i andre svenske løb, siger han.

Way To Go Chief blev nummer otte. Lige udenfor de præmiegivende placeringer.

1 af 2 Way To Go Chief kom op til feltet efter sin galop. Foto: Lasse Jespersen
2 af 2 Da starten gik, slog Way To Go Chief over i galop. Foto: Lasse Jespersen