Dansker før millionløb: Den mest intense stemning

For andet år i træk har Steen Juul travhesten Takethem med til travfesten Elitloppet. Han vil revanchere sidste års nederlag og tror på en plads i finalen, hvor førstepræmien er tre millioner svenske kroner

I en alder af 67 år deltager Steen Juul søndag i Nordeuropas  største travløb. Foto: Lasse Jespersen
I en alder af 67 år deltager Steen Juul søndag i Nordeuropas største travløb. Foto: Lasse Jespersen

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Det er langt fra hvert år, at Danmark er repræsenteret i Nordens største sprinterløb Elitloppet. Derfor er det også helt specielt, at Steen Juul for andet år i træk er udvalgt med hesten Takethem.

Dermed får den 67-årige danske travkusk muligheden for at præsentere sig foran de 30.000 tilskuere på Solvalla-banen ved den svenske hovedstad

- Vi træner jo for at komme med på de største dage. Elitloppet er det største i Norden, siger Steen Juul til Ekstra Bladet.

Travfans valfarter i weekenden til Stockholm for at se verdens hurtigste travheste kæmpe om en førstepræmie på tre millioner svenske kroner.

- Der er en herlig stemning. Det er den mest intense, som jeg har oplevet på nogen travbaner, og så er det også et kyndigt publikum. De nedgør ikke nogen og holder med alle heste.

Takethem har tidligere vundet løb på Solvallla-banen. Foto: Lasse Jespersen
Takethem har tidligere vundet løb på Solvallla-banen. Foto: Lasse Jespersen
 

- Det er ikke som fodboldtilskuere, der står i to lejre og råber ad hinanden. På Solvalla er de virkelig kyndige, og det gør oplevelsen ved at være med helt specielt. Det kan jeg godt lide i stedet for dem, der kalder kuskene for idioter og danner deres mening efter, hvilken hest de har spillet, siger Steen Juul.

Bare de ikke har respekt for Bold Eagle
Sidste år blev Takethem nummer fem i sin semifinale, og nåede lige akkurat ikke med til finalen. Det skal gøres bedre.

- Jeg tror på en plads i finalen, hvis semifinalen ikke bliver alt for taktisk.

Takethem har trukket startspor syv af de otte heste, og alt peger derfor på, at den danske ekvipage kommer til at sidde langt tilbage i semifinalens 1609 meter. Skrækscenariet er, at den franske Elitloppet-favorit Bold Eagle får lov til at sænke tempo, for så bliver det uhyre svært for Takethem at tage de nødvendige meter ind og nå frem til minimum fjerdepladsen.

- De kan have for stor respekt for Bold Eagle, og så kører de bare for at komme med i finalen. Hvis Bold Eagle får lov til at bestemme, så er det dem, der sidder lige bagved, der kommer med i finalen, men jeg håber, at der bliver tempo på, siger Steen Juul.

Finalen bliver anderledes
Når Takethem frem til en af de sidste finalebilletter, så betyder det også et yderligt spor.

- Der vil der være flere, der tror på det, og så bliver det et helt andet løb end i semifinalen, vurderer Steen Juul, der tager det på sin kappe, at Takethem ikke nåede finalen sidste år, hvor de også havde spor syv.

I seneste start blev Takethem nummer to i det danske storløb Copenhagen Cup. Foto: Lasse Jespersen
I seneste start blev Takethem nummer to i det danske storløb Copenhagen Cup. Foto: Lasse Jespersen

- Jeg havde set Hitman, der startede inden for os, da den vandt Finlandia Ajo, og der var den hurtig fra start. Derfor troede jeg ikke, at jeg kunne passere den. Jeg tog op i Takethem fra start, og så blev der bare alt for langt frem, havde jeg været forbi den, så havde vi været i en helt anden situation, siger Steen Juul.

Se Ekstra Bladets vurdering af de 16 deltagere herunder - og følg Elitloppet søndag på ekstrabladet.dk/trav

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
 

LIVE
Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer