Dansker i norsk dopingsag

Danske Bo Westergaard, der driver en succesfuld travstald i Norge, har fået en af sine heste, danskejede Kijafa, testet positiv

Travtræner Bo Westergarad. (Foto: Kanal 75)
Travtræner Bo Westergarad. (Foto: Kanal 75)

Det Norske Travselskap (DNT) har mandag offentliggjort, at hesten Kijafa, der trænes af danske Bo Westergaard er testet positiv for Dimetylsulfoksid (DMSO), der er fundet i hesten i en blodprøve taget 29. april i træningsstalden.

Tre dage senere 2. maj vandt Kijafa løb på Forus Travbane i Norge.

DNT har den sidste tid optrappet antallet af uanmeldte dopingkontroller i de norske stalde tæt op mod løbsdage.

Hensigten med dette, har været at afdække tilførsel af forbudte substanser, og brud på karenstids-bestemmelserne i forbindelse med løb.

- Jeg har fået besked på det her til morgen og vil helst ikke udtale mig om sagen, før jeg har fået udredet, hvad der er sket i denne sag, hvor jeg afventer svar på en række ting, siger Bo Westergaard til Dansk Hestevæddelløb.

DMSO har en karenstid på 14 dage. Der er etableret en international grænseværdi i blod for DMSO på 1 mikrogram pr. ml. plasma. Der er fundet 50 mikrogram pr. ml. plasma i prøven på Kijafa.

Nu venter man svar på at B-prøven bliver analyseret.

Sagen er under udredning og vil blive behandlet af Skandinavisk Doping Komité.

Hvad er Dimetylsulfoksid

Dimetylsulfoksid (DMSO) er en substans, der antages at have antiflammatoriske egenskaber.

DMSO bliver benyttet til heste som intravenøs infusion, injektion i led og lednære strukturer, andre indvortes behandlinger, samt for udvortes brug. DMSO benyttes også som bæresubstans for andre substanser gennem hud og slimhinder.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer