Dansker satte verdensrekord

Winston Sisa fløj til sejren i Dansk Trav Derby og blev en overlegen vinder

Se Jan Dahlgaard fortæller om derbysejren herover

CHARLOTTENLUND (Ekstra Bladet): Winston Sisa satte verdensrekord, da den søndag eftermiddag vandt Dansk Trav Derby på Charlottenlund Travbane.

1.12,8 var kilometertiden for Winston Sisa. Det betyder, at hesten var 3 minutter og 38,4 sekunder om at gennemføre de tre tusinde meter i løbet. Så hurtig har en fireårig travhest aldrig løbet derbydistancen før.

- Det er vildt. Man forstår nok ikke rigtig, hvor god den hest er. Han imponerer mig hver gang, sagde træner og kusk Jan Dahlgaard efter sejren.

Det var da også en knusende sejr, som Winston Sisa vandt. Jan Dahlgaard tog hesten stille fra start, og efter en halv omgang sendte Jan Dahlgaard sin hest frem.

Den endte udvendigt på næstfavoritten Wishing Boy, og her viste klasseforskellen sig. Winston Sisa trak kræfterne ud af konkurrenten. Whising Boy løb meget små skridt gennem opløbssvinget, og allerede der var den langt bagved Danmarks nye travstjerne, Winston Sisa.

- Det var kæmpe stort. Det passede mig perfekt, at de kørte om spidsen i starten af løbet, så der reelt var fart på. Jeg kunne se, at Steen Juuls brugte unødige kræfter. Der behøvede jeg ikke køre til front. Vi lagde os derude

Derbysejren gav de tre ejere 525.000 kroner. Hesten har indløbety 1.226.000 kroner i karrieren. En god forretning taget i betragtning, at hesten blev købt på derbyauktionen for tre år siden. Dengang var prisen 35.000 kroner.

Winston Sisa efter derbysejren. (Foto: Lasse Jespersen)
Winston Sisa efter derbysejren. (Foto: Lasse Jespersen)

3 kommentarer
Vis kommentarer