Dansker vandt 1,4 millioner i Sverige

Candy La Marc vandt højst overraskende Svenskt Trav-Oaks

Lars Marcussen efter sit livs største sejr. Foto: Kanal 75/Dansk Hestevæddeløb
Lars Marcussen efter sit livs største sejr. Foto: Kanal 75/Dansk Hestevæddeløb

Danske Lars Marcussen fik en fantastisk oplevelse og triumf, da familiens opdræt Candy La Marc overraskede i Svenskt Trav-Oaks og snuppede førstepræmien på 1,4 millioner svenske kroner med Erik Adielsson i sulkyen.

Selvom Candy La Marc havde vundet sin Kriteriumsprøve og Lars Marcussen, så var der 25 gange pengene i vinderspillet på Solvalla-banen.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige og har en puls på 300 lige nu, men det her er fantastisk, selv om jeg vel nærmest ikke rigtigt så meget af løbet.

- At vi har vundet, har jeg ikke rigtigt forstået endnu, fortalte Lars Marcussen på ATG Live efter den flotte sejr, og fortsatte omkring sin og Charlotte Almbjergs arbejde med hestene.

- Vi havde 9 heste, men solgte en på auktionen, så vi har 8 heste. Dem vi ikke selv kan sælge beholder vi og træner selv, og trives med det, lød det fra Lars Marcussen.

Sådan gik løbet
Fra start var Candy La Marc markant hurtigere fra start end set tidligere og strøg til føring, men efter 800 meter valgte Erik Adielsson at slippe til favoritten Dibaba.

Siden hang Candy La Marc godt med undervejs, men var længe lukket inde. Midt i opløbet kom der plads og da først Adielsson fik skiftet Candy La Marc til andet spor gik det stærkt.

Hoppen sprang frem og selvom Dibaba forsøgte at svare, endte Candy La Marc med at smutte sikkert forbi i topfart til sejr i 1.12,6 for de 2140 meter autostart foran Dibaba og Run Chica Run.

Her stryger Candy La Marc forbi til sejren i Svenskt Trav-Oaks. Foto: Kanal 75/Dansk Hestevæddeløb
Her stryger Candy La Marc forbi til sejren i Svenskt Trav-Oaks. Foto: Kanal 75/Dansk Hestevæddeløb

- Jeg testede Candy La Marc bag startvognen og fortalte træneren, at vi kunne få hende hurtigere fra start, hvis vi satsede, hvilket vi gjorde.

- Da Dibaba kom, var jeg meget i tvivl om, jeg skulle svare føringen, men jeg valgte at slippe, velvidende at hvis jeg endte med at sidde fast, ville mange mene, det var idiotisk.

- Nu løste det sig og 100 meter før målstregen kunne jeg mærke, vi ville vinde, lød det fra Erik Adielsson til ATG Live efter storløbssejren.

Candy La Marc har startet ni gange og vundet syv sejre, og med førstepræmien på 1,4 millioner svenske kroner, strøg præmiesummen godt i vejret.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen