Annonce:
Annonce:

Deleheste tæt på millionen

Ugens Staldbesøg: Vinder Commit Boom Bay Dansk Hoppe Kriterium næste søndag skrives der et nyt flot kapitel for anpartsprojektet Team Lunden

Commit Boom Bay er Team Lunden hos i Dansk Hoppe Kriterium søndag 8. oktober. Foto: Kim Gudmand
Commit Boom Bay er Team Lunden hos i Dansk Hoppe Kriterium søndag 8. oktober. Foto: Kim Gudmand
Annonce:
Følg Trav

Det var en kæmpe succes for Charlottenlund Travbanes anpartsprojekt, da Bali nåede andenpladsen i Dansk Trav Derby sidste søndag i august.

Søndag otte dage har Team Lunden en stor chance for at skrive endnu et flot resultat på listen. Team Lundens Commit Boom Bay bliver nemlig en af favoritterne til sejren i Dansk Hoppe Kritterium, der er landets største løb for treårige hopper.

Ekstra Bladet har seedet anpartshesten som nummer på barometeret over tre-årige hopper, der er under denne artikel.

For den tidligere journalist hos DR-sporten Carsten Bundgaard var det et stort øjeblik, da Bali krydsede målstregen som toer i Danmark største travløb.

Annonce:

- Jeg var rørt, og jeg måtte lige tage mig sammen, da jeg skulle interview vinderne i vindercirklen kørt efter. Det var meget bevægende. På forhånd var jeg ikke i tvivl om, at Bali ville stå distancen, men den kom ud i en stenhård åbning, og undervejs i løbet var jeg sikker på, at den ikke ville klare det.

- For mig at se, er det en af de største præstationer nogensinde i et Derby, det som Bali præsterede, siger Carsten Bundgaard.

Carsten Bundgaard er ansat på Charlottenlund Travbane, men arbejder også hos de andre travbaner på store dage. Her interviewer han på Aalborg Racing Arena. Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb
Carsten Bundgaard er ansat på Charlottenlund Travbane, men arbejder også hos de andre travbaner på store dage. Her interviewer han på Aalborg Racing Arena. Foto: Hesselborg Foto/Dansk Hestevæddeløb

Der er to, han holder med i hele verden. Fodboldklubben Real Madrid og trænere og heste tilknyttet Charlottenlund Travbane. Intet over de resultater, som der hentes hjem.

Og det var også, fordi travbanen var i nød, at Carsten Bundgaard støvede sit gamle DR-projekt af og gav det en tur på Charlottenlund Travbane.

Det går i enkelthed ud på, at anpartshaverne et engangsbeløb på 1000 kroner. Der trækkes lod om præmierne i portioner på 1000 kroner, og når projektet er slut, trækkes der lod om hesten,

Annonce:

- Jeg fører statistisk med det antal heste, som trænerne har i træning hver måned, og da det havde været nedadgående 11 måneder i træk, og en træner som Axel Jacobsen havde under 10 heste på sin liste, måtte der ske noget, siger travbanens banespeaker til Ekstra Bladet.

Succes fra starten
Sammen med bestyrelsen søsatte han anpartshesten Apollo Damgård, der blev nummer seks i travderbyet sidste år. Siden har travbanen haft tre heste, What A Babe, Bali og Commit Boom Bay.

- Nu er tallet helt klart gået frem igen. Axel Jacobsen har fået hesten Botox i træning, fordi ejeren var med i Apollo Damgård. Ken Ecce har fået Balis opdrætter som kunde, og også Steen Juul har fået en ny kunde fra de her projekter i stalden, siger Carsten Bundgaard.

Han ser nu frem til Commit Boom Bays start i Dansk Hoppe Kriterium.

- Det er en af favoritterne, men den døjer med noget i den ene skulder. I Kriterumshoppeprøven var den meget tæt på galop, men Nicolaj Andersen fik den dygtigt båret i mål, siger Carsten Bundgård.

Annonce:

- I den løb var den i front, men jeg tror helt klart, at den er bedst fra ryg. Det var sådan, at den satte banerekord i Halmstad, da den spurtede til sejr.

Har vundet storløb i år
Commit Boom Bay har allerede vundet et storløb i år. I juli vandt den Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix.

- Hvis den vinder Hoppekiterium og Cult Egedal ikke vinder Dansk Trav Kriterium, så er Commit Boom Bay et stærk bud på Årets danske treåring, siger altid optimistiske Carsten Bundgaard.

***

Kan runde millionen

Bali - her med Ken Ecce - har været den mest succesfulde af de fire Team  Lunden-heste. Foto: Lasse Jespersen
Bali - her med Ken Ecce - har været den mest succesfulde af de fire Team Lunden-heste. Foto: Lasse Jespersen
Det er gået stærkt for Team LuNden, siden Apollo Damgård blev præsenteret som den første anpartshest i 2016, og vinder Commit Boom Bay næste søndag runder projekterne samlet en million i indkørte præmier.

Udover Balis andenplads i Dansk Trav Derby tæller listen sejr til Commit Boom Bay i Jydsk 3-årings Hoppe Grand Prix, og Bali vandt sidste år Dansk Avlsløb.

- Vi har købt heste for 1.060.000 kroner, og jeg tror, at vi kan runde det beløb i præmier inden nytår, siger Carsten Bundgaard.

Annonce:

Han tilføjer, at Commit Boom Bay også har Dansk Avlsløb og Grand Circle 3-års Hoppe Championat tilbage af store løb i sæsonen.

- Vi har selvfølgelig også brugt penge til driften, men hestene er også mere værd, end da vi overtog dem. Team Lunden er den fjerde mestvindende hesteejer i år, siger Carsten Bundgaard.

***

Nye heste på vej til Team Lunden

På årets sidste løbsdag i Charlottenlund Travbane 29. december stopper de tre projekter, som Team Lunden har lige nu. I hver af de tre projekter - Bali, What A Babe og Commit Boom Bay - bliver der trukket lod om hestene.

Derfor jagter Carsten Bundgaard nu afløserne.

- Vi har sikret os næste års derbyhåb Copian d'Amerique, der har vundet tre af seks starter, og torsdag i Billund skal vi se en anden treårig hest, som vi også gerne vil have.

- Det bliver et projekt, hvor man bliver ejer af begge heste i 15 måneder for 1000 kroner, siger Carsten Bundgaard.

- Vi har valgt at have to heste, for vi kan ikke blive ved med at være så heldige, at vi undgår skader, siger han.

 Copian d'Amerique skal i træning hos Thomas Fischer, mens den anden hest skal til Rene Jonassen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: