Annonce:
Annonce:

Den største favorit i mange år

Millionerne ruller: I derbyweekenden kan man spille det store V75-spil - i selve derbyet er der lagt op til one-horse-show

Se Ekstra Bladets Derbymagasin herover, hvor der er nyt om Festival Of Speed og V75-forslaget til søndag. Tv: Morten Ildal/Mikkel Bech Hansen/Tariq Mikkel Khan og Fast Track Racing
Annonce:
Følg Trav

Charlottenlund Travbane byder til travderbyweekend. Det er en af de få gange på året, hvor millionspillet V75 afgøres i Danmark.

Ekstra Bladet præsenterer sit V75-forslag i videoen herover - og der er også nyt fra derbyfavoritten Festival Of Speed, der er sikker på vinder på spilforslaget.

Herunder rangerer Ekstra Bladets travredaktion de 12 derbyheste - der er tale om Festival Of Speed og alle de andre.

Ekstra Bladets Derbybarometer

 

1

Festival Of Speed

Træner og kusk: Steen Juul
Ubesejret hidtil i karrieren. Den har startet 11 gange og aldrig tabt. Den virker til at være konkurrenterne helt overlegen. Desuden vil der være kæmpe respekt om hesten, og de andre ved, at de kan blive trykket døde, hvis de ikke overlader fronten til Steen Juul tidligt i løbet. På afstand Ekstra Bladets Derbyfavorit. Kun uheld kan frarøve den sejren.
 

 

2

First Blood

Træner: Morten Juul. Kusk: Birger Jørgensen

Årgangens vinder af Dansk Trav Kriterium - men sidste års bedrifter er længe siden. Hesten virker til at komme mere og mere efter det, og verdensmester-kusken kan holde hovedet koldt. First Blood er starthurtig, men den sidder yderligt på vingen - så den bliver måske taget roligt fra start - og det kan give andenpladsen.

 

3

Frodo Cash

Træner: Steen Juul. Kusk: Thomas Uhrberg

Hesten har aldrig været en stjerne, men den lignede en million-hest i Derbyprøven. Den var ikke med i Grand Prix'et i Aarhus - og det virkede umiddelbart godt for hesten. Den har vundet de tre seneste løb mod uret - og leverede en forrygende afslutning i seneste løb.

 

4

Forever Shadow

Træner: Peter Untersteiner. Kusk: Stefan Persson

Derbyets eksotiske indslag - den eneste hest, der er ejet i Sverige. Men hesten skal ikke afskrives, for den har fordel af derbyets 3000 meter. Den er ikke starthurtigt, og hvis den vil have indflydelse på løbet, så skal den bruge en speed på at komme frem i løbet.

 

5

Fantastic Design

Træner: Bo Westergaard. Kusk: Nicklas Korfitsen

Sluttede forrygende af til sejr i Derbyprøven. Hesten er starthurtigt og kan derfor få et perfekt spor undervejs. Så kan det blive en gentagelse med en fremragende slutspurt.

 

6

Fetlock Joint

Træner: Kim Madsen. Kusk: Ken Ecce

Toer i Jydsk 4-årings Grand Prix efter Festival Of Speed. Hesten er starthurtig og løber konstant med frem - og den skal ikke afskrives, hvis den kommer med i den forreste halvdel af feltet. Der gælder det om at sidde rigtigt, når feltet knækker over på den sidste kilometer.

 

7

Figaro Sølvtop

Træner og kusk: Rene Kjær
Leverede en fornem præstation senest og vil givet få et godt rygløb fra dette startspor. Derfra er meget vundet. Det er en hest, der i klasserne har vundet fem af ni starter i år - og den skal ikke afskrives til en placering i top tre.

 

 

8

Felix

Træner og kusk: Rene Jonassen

Felix er en hædershest, der altid gør sit allerbedste. Den kommer givet til at tage en præmie i løbet - men det bliver ikke en af de største. Den har fået et højt startspor - men den er ingen vinderhest. Sammen med Fønix Vang er den feltets mindste sejrende med to.

 

9

Freeze

Træner og kusk: Jeppe Juel

Den store skuffelse i Derbyprøverne - for Jeppe Juel. Alle chancer blev ødelagt, da den galloperede efter en batalje på sidste langside. Kusken var sikker på, at det var en stor placering, der røg. Nu har den fået yderste spor på vingen, og det trækker i den grad nedad. Men kusken vil være opsat på at vise hestens værd.

 

10

Fønix Vang

Træner: Jeremy Riordan. Kusk: Victor Rosleff

Efter Festival Of Speed er derbyet helt åbnet. Og således Fønix vang let være en af præmiedeltagerne er rangeret som nummer ti på den her liste. Den har skfitet træningskvarter - og starter i inderbanen. Desuden har den et af Danmarks største kusketalenter i sulkyen.

 

11

Flamboro Downs

Træner og kusk: Anders Pedersen

Det er en umulig opgave at vinde Dansk Trav Derbyet fra spor 12 - tja hvem sagde Chock Nock - men det er altså ikke noget, der sker ofte. Det bliver svært herfra.

 

12

Ferrari Bork

Træner: Villy Christensen. Kusk: Morten Friis

Overraskede alt og alle - også kusken og ejerne ved at bliver nummer to i sin derbyprøve. Det bliver hårdt her, hvor der ingen fribilletter er. Men det er svært at se den langt fremme.

I hoppederbyet lørdag er der tre heste, der skiller sig ud. Læs mere om dem her, hvor Hoppederbybarometeret bliver præsenteret.

Søndag er der Dansk Trav Derby. Festival Of Speed bliver kæmpe favorit - men hvor ofte vinder favoritten egentlig i Danmarks største løb?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: