Derbytriumf til Karin Salling

Købmandsenken fra Aarhus har Danmarks stærkeste 3-årige galophest – og den er opkaldt efter sin afdøde mand, Herman Salling

Karin Salling er ofte gæst på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus. Her er hun sammen med Prins Henrik. Foto: Anita Graversen
Karin Salling er ofte gæst på Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus. Her er hun sammen med Prins Henrik. Foto: Anita Graversen

Efter en meget tæt afgørelse så gik sejren i Dansk Galopderby og en førstepræmie på 400.000 kroner til Sir Herman, som er ejet af den aarhusianske købmandsenke, Karin Salling.

Søren Jensen træner og jockeyen Nicolaj Stott red et perfekt løb på Klampenborg Galopbane, og på selve stregen besejrede de en godt gående Freestyler.

Årets Derby blev afviklet i et stenhårdt tempo, som blev styret af Bent Olsen-trænede Lucy Liu/Marcos Robaldo som undervejs var førende med 10-15 længder. Feltet var langtstrækt med Zagharit som den nærmeste.

Rundt opløbssvinget lignede Lucy Liu stadig en vinder, men hoppen midt i opløbet fik den stumme ben, og udvendig var der god fart på Freestyler og Sir Herman. Side om side kæmpede de to heste op mod mål, og der måtte målfoto til for at skille dem ad. Tredje var udbryderen Lucy Liu, mens Spicy Mix og Valde var fjerde og femte i mål.

- Nicolaj red et formidabelt løb og banen og det lange opløb passede ham godt, sagde træner Søren Jensen i vindercirklen.