Det er ingen redning – det er fremtiden

Hestesporten skal i fremtiden kun leve af det overskud, som spil på heste kan genere

Hestesporten vil ved øget markedsføring skabe større omsætning på hestespillet. (Foto: Jonas Olufson)
Hestesporten vil ved øget markedsføring skabe større omsætning på hestespillet. (Foto: Jonas Olufson)

To af landets travbaner – Billund Trav og banen i Nykøbing Falster – var lukningstruet, da politikerne sidste år besluttede at skære 30 millioner kroner i det beløb, som hestesporten hvert år modtager af Tipsmidlerne.

Fredag offentliggjorde Danske Spil og Hestesportens Finasieringsfond en rapport, hvor konklusionen er, at Hestesporten kan hente de tabte penge ind ved selv at overtage spil på heste fra Danske Spil.

- Jeg vil ikke kalde det en redning for hestesporten. Den kommer til at bestå, og det er fremtiden, hvor der også er en mulighed for positiv udvikling, siger Henrik Friis, der er direktør for Dansk Hestevæddeløb.

Se også: Hestene klar til at stå på egne ben

- Ved den her model kommer vi til at leve, af det overskud, som vi skaber ved spil på heste.

Kan en politisk godkendelse redde landets hestevæddeløbsbaner?

- Det er der ikke taget beslutninger om endnu. Der er udarbejdet et oplæg, som skal drøftes mellem hestesportens organisationer 30. april.

- Vi er meget afhængige af politikernes indstilling. Vi har et mål om at overtage licensen 1. januar 2016. Jo hurtigere det sker, jo bedre forudsætninger er der for, at alle baner overlever.

Arbejder mod nulløsning
Hestesporten modtog i 2014 lige godt 96 millioner kroner fra Tipsmidlerne. Politikerne har skåret det beløb gradvist frem 68 millioner kroner i 2018. Målet er, at sporten bliver selvfinansieret, men det tager tid.

- Vi forventer, at vi stadig modtager det beløb frem til, at vi selv kan genere omkring 100-110 millioner kroner om året. Der kommer til at gå en årrække – måske 10 år, siger Henrik Friis.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

6 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere