Ekstra Bladet kårer 'Årets anpartshest'

Dream Girl fra Team Lunden slår i tæt kamp Dusty Shadow - derbysejren vægter højest

Gense Dream Girls sejr i Dansk Hoppe Derby sidst i august. Tv: Fast Track

SE TOP 5 ÅRETS ANPARTSHEST I GALLERIET I BUNDEN AF ARTIKLEN

Ekstra Bladet Travs julekavalkade indledes med 'Årets Anpartshest'.

I en tæt afgørelsen kårer redaktionen Dream Girl. Den napper akurat førstepladsen på grund af sejren i Hoppederbyet. Toeren Dusty Shadow deltog også i Hoppederbyet - og den har vundet to store løb. Aksel Jensens Mindeløb og Jydsk 4-årings Grand Prix.

Det er en knivskarp afgørelse - og redaktionen sætter røven i klaskehøjde og vægter sejren i Hoppederbyet som størst.

Netop for en anpartsstald er det en god oplevelse at komme på vinderpladsen i Derbyweekenden, hvor Charlottenlund Travbane er fyldt med publikum.

Dream Girl på æresrunde efter sejren i Dansk Hoppe Derby 2019. Træner Nicolaj Andersen i sulkyen. Foto: Burt Seeger/Dansk Hestevæddeløb
Dream Girl på æresrunde efter sejren i Dansk Hoppe Derby 2019. Træner Nicolaj Andersen i sulkyen. Foto: Burt Seeger/Dansk Hestevæddeløb

Dermed ikke sagt - at redaktionen når til samme afgørelse, når Årets 4-årige Hoppe skal kåres. Mere om det senere på måneden.

Stort anpartsprojekt
Dream Girl ejes af Team Lunden, der er Charlottenlund Travbanes anpartsstald.

- Det er jeg meget glad for. Vi har jo også haft en helt fantastisk sæson, siger primus motor Carsten Bundgaard til Ekstra Bladet.

- Vi købte Dream Girl sidste år og gav 140.000 kroner for den. Der var ikke noget, der tydede på at det skulle blive en årgangshest.

- Den gik så et par gode løb i prøven og finalen i Dansk Avlsløb, men uden at imponere. Så blev den anden i Billunds Hoppe Championat til en udenlandsk hest, men foran alle sine danske konkurrenter i et løb på Sprintermesterdagen.

- Derefter fulgte et par gode løb fra dens side, og så sagde træneren Nicolaj Andersen, at han syntes, vi skulle satse på Dansk Hoppe Derby med den, og i prøven var den kun slået af Dusty Shadow efter et fint løb.

Dusty Shadow kom flyvende i Hoppederbyet - men kunne ikke nå frem til Dream Girl. Foto: Burt Seeger/Dansk Hestevæddeløb
Dusty Shadow kom flyvende i Hoppederbyet - men kunne ikke nå frem til Dream Girl. Foto: Burt Seeger/Dansk Hestevæddeløb
 

- I derbyet var vi vel lidt heldige at komme ud i rette tid, og den gik et flot løb. Den holdt Dusty Shadow bag sig selv om den kom tæt på.

- Derefter gik den til start i Aalborg, hvor den efter min mening gik sit bedste løb for os, kun kort slået af Daisy Cash efter et hårdt løb.

- Sidste start for os var i Norge for tre uger siden hvor den var helt under isen, siger Carsten Bundgaard.

Dream Girl skal sælges i julen
Team Lunden sætter Dream Girl på planlagt auktionen i perioden 23. – 30. december.

- 90 procent af det, vi får for den, går tilbage til anpartshaverne, og de sidste 10 procent går til admistrationen, siger han.

Hovedstadsbanens anpartsprojekter har i alt  tre heste på auktionen – Casino Brick og Fusion Scoop skal også sælges.

Team Lunden blev startet 15. maj 2016 og har lige rundet to millioner kroner i indkørte præmier. I alt har stalden vundet fem årgangsløb.

 

Årets Anpartshest 2019

1 af 5  Årets Anpartshest 2019: Dream Girl. Her efter sejren i Dansk Hoppe Derby. Foto: Burt Seeger/Dansk Hestevæddeløb
2 af 5  2 Dusty Shadow - Stald Dusty Shadow - vinder af Jydsk 4 års Hoppe Grandprix og Axel jensens Mindeløb for hopper. Vinder af over 500.000 kroner alene i 2019.
3 af 5  3 Apapmand fra Stald KTAS – vinder af tre løb i kun seks starter. Vinder af V75 løb i Sverige  og af 192.000 kr i år. Foto: Martin Timm Holmstav/Dansk Hestevæddeløb
4 af 5  4 Evita - Team Evita Racing – flotte placeringer i flere årgangsløb og vinder af dansk Avlsløb for hopper – tæt på 150.000 kroner indtjent i år. Foto: Kjeld Mikkelsen/Dansk Hestevæddeløb
5 af 5  5 Cassiopeia fra Jackpot Club – fire sejre i 15 starter og lidt over 100.000 kroner indtjent. Har været uheldig et par gange ellers ville indtjeningen ligge højere. Foto: Burt Seeger/Dansk Hestevæddeløb

 

0 kommentarer
Vis kommentarer