Fem stærke bud på Kriteriumsvinderen

Årgangstoppen hos de treårige er i den grad udvidet. Ekstra Bladet vurderer fem heste med vinderchance i Dansk Trav Kriterium om to uger

De tre vindertrænere udpeger vindere af Dansk Trav Kriterium - og hvad siger Ken Ecce. Se med. Video: Anders Stoffer og Mogens Jensen

Se de tre vindertræneres bud på en kriteriumsvinder i tv-indslaget herover

CHARLOTTENLUND (Ekstra Bladet): Sidste år lignede travsportens CV-årgang let spil for Bent Svendsens Come On Hugo. Men efter prøverne til Dansk Trav Kriterium, der blev kørt på Charlottenlund Travbane, er der minimum fem heste med vinderchance i årets største danske 3-årsløb om to uger.

Knud Mønster viste, at Close To Heaven, der er trænet af Jan Friis, virkelig kunne åbne bag startvognen. Det overraskede også Bent Svendsen, der kørte forhåndfavoritten Come On Hugo. De to Skive-heste tog livtag undervejs, og så måtte favoritten trække sig. Den nåede dog hjem til andenpladsen bag Close To Heaven, der har lignet en medløber, men nu var en vinder.

- Jeg er tilfreds med Come On Hugo. Havde positionerne været omvendt, og jeg lå indvendigt, så tror jeg, at vi havde vundet løbet, sagde slagne Bent Svendsen til Ekstra Bladet efter det opgør.

Tæt opløbskamp
En hidsig opløbskamp kom i næste Kriteriumsprøve. Jeppe Juel var ny kusk bag Captain Morgan, og han fandt nyt liv til hesten, da Ken Ecces Confidence havde mulen forbi i opløbet. Kaptajnen slog kontra og vandt.

Captain Morgan får i inderbanen afvist angribende Confidence. Foto: Kim Gudmand/Dansk Hestevæddeløb
Captain Morgan får i inderbanen afvist angribende Confidence. Foto: Kim Gudmand/Dansk Hestevæddeløb

- Jeppe Juel ville ikke trække ørevattet i svinget, men da han trak det på lige bane, kom Captain Morgan godt igen. Nu kan I ikke skrive, at den giver sig for let til slut, sagde vindertræneren Marc Bæk Nielsen til Ekstra Bladet med henvisning til det offentliggjorte 3-års barometer tidligere på ugen.

Den sidste Kritieriumsprøve fik en uheldig optakt. Cipollini med Bjarke Haagensen galoperede fra start og slog direkte ind i Chio Gilbak. Rene Kjær blev slynget ud af sulkyen. Hesten løb løbsk, og kusken blev længe liggende på banen.

Det tydede på en forstuvet ankel.

- Luften gik ud af mig, og jeg har let ved at besvime, så jeg var væk, sagde Rene Kjær, inden han blev kørt fra banen af travbanens personale.

Hest og kusk var ikke med i omstarten.

Løbet så på forhånd ud til at blive et opgør mellem Cult Egedal og Cuba Libra Ice, men førstnævnte endte bag en træt Cipollini og blev helt kørt bort.

Det gav let spil til Cuba Libra Ice, der virkelig stak af i opløbet.

- Jeg tror også, at Cuba Libra Ice vinder Dansk Trav Kriterium, siger John Untersteiner i tv-indslaget fra Kriteriumsdagen.

Ekstra Bladets vurdering efter Kriteriumsprøverne

Vinderchance: Close To Heaven, Captain Morgan, Cuba Libra Ice, Confidence og Come On Hugo

Outsidere: Cult Egedal (wildcard) og Corky.

Øvrige kvalificerede: Chablis, Catch Me A Winner, Counterstrike, Chock Nock, Chief One (wildcard)

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen