Flyvende start kostede dansk sejr

Peter Jensen var ikke tilfreds med Adrian Kolgjinis start i Klosterskogens Grand Prix

Jeppe Juel kørte Gigant Sliugger i det norske løb, hvor feltets anden danske deltager, Repay Merci, tog den sidste præmie. (Foto: Lasse Jespersen)
Jeppe Juel kørte Gigant Sliugger i det norske løb, hvor feltets anden danske deltager, Repay Merci, tog den sidste præmie. (Foto: Lasse Jespersen)

Travhestgen Gigant Slugger har for alvor fundet melodien igen efter ankomsten til Peter Jensens træningskvarter, hvor fire starter så langt i 2016 har givet to sejre en andenplads og en fjerdeplads i den svenske Gulddivision.

I påsken blev den nummer to i det store norske eliteløb: Klosterskogens Grand Prix.

- Jeg har jo været på Klosterskogen tidligere, og ved banen har lidt specielle sving, som faktisk kan minde lidt om Skives og dem ved jeg jo Gigant Slugger klarer, så på det sæt var jeg ikke så bekymret før starten, siger Peter Jensen til danskhv.dk.

Starten blev afgørende.

- Adrian Kolgjini fik lov til at lave flyvende start, som jo var hans chance, hvis han skulle svare spids med Quick Fix, og jeg tror det blev afgørende for løbet. Han fik 3000 norske kroner i bøde for den forseelse, men blev omvendt belønnet med 300.000 norske kroner i førstepræmie.

- Efter en hastig åbning blev der dæmpet til 1.21-fart de næste 500 meter, og så er det jo nærmest umuligt at tage meter ind. Gigant Slugger sluttede godt af og måtte ud i tredje spor rundt sidste sving, så jeg kan kun være tilfreds med min hest, fortsætter Peter Jensen.

Sweden Cup er en muligheden
Gigant Slugger har nu ved flere lejligheder vist, at han kan begå sig i klassen lige under den absolute elite, og det giver naturligvis mulighed for interessante opgaver henover foråret og sommeren.

- Jeg tror faktisk godt han kunne klare at gå ud to gange samme dage, så hvis han holder form til den tid, så kunne det måske være spændende at prøve ham i Sweden Cup sidst i maj.

- Men lige nu går jeg væver lidt, hvor næste opgave skal være. Det kunne være en mulighed at lade ham gå ud i Travliga 1-finalen i Aalborg på lørdag, men så bliver det lidt tætte starter, alternativet kunne være Lundens fødselsdagsløb om to uger, men jeg går lidt og tæller på knapper hvad vi gør, siger Peter Jensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere