Fotoreportage: Jernhesten gøres derbyklar

Ekstra Bladets fotograf Philip Davali var med til den traditionsrige morgengalop i Klampenborg

Manacor på vej ud på den obligatoriske runde på grønsværen i Klampenborg. Det er Rafael De Oliveira, der skal ride hesten i Galopderbyet. (Foto: Philip Davali)
Manacor på vej ud på den obligatoriske runde på grønsværen i Klampenborg. Det er Rafael De Oliveira, der skal ride hesten i Galopderbyet. (Foto: Philip Davali)

KLAMPENBORG (Ekstra Bladet): De svenske ejere af den treårige galop-hoppe Manacor kommer til at smile ekstra bredt, hvis medfavoritten vinder det danske galopderby i eftermiddag.

For en triumf på Klampenborg Galopbane indbringer 400.000 kroner – eller over 20 gange mere end de 20.000 svenske kroner, som Manacor kostede på en auktion for næsten to år siden.

– Jeg blev spurgt til råds, inden de ville byde. Jeg sagde, at det var en fin hest, men at faderen ikke havde gjort mange glade som avlshingst, siger hestens træner Bent Olsen.

Ekstra Bladet var med til det traditionsrige Morgengalop mandag, da Manacor og de fleste af de øvrige derby-heste viste sig frem på banen.

– Jeg tror, at den vinder derbyet, siger Bent Olsen og fortæller, at det ikke er pengepræmien, der er drivmidlet i løbet om de blå bånd.

– Man kan ikke sammenligne det løb med andre. Vinder man det løb, skriver man historie. De vinderpladder, der hænger her på banen, hænger der også længe efter, at vi er døde.

Manacor er en af løbets fire hopper. Der er 14 deltagere i løbet.

1 af 9 Rafael De Oliveira finder sadlen frem til morgenens træning. (Foto: Philip Davali)
2 af 9 Rafael De Oliveira trækker Manacor ud af stalden. Der var et frygteligt uvejr mandag morgen. (Foto: Philip Davali)
3 af 9 Et par hundrede galopentusiaster fulgte ivrigt med, og nogen udkigger en vinder til søndagens løb. (Foto: Philip Davali)
4 af 9 Det regnfulde vejr var ikke lige lykken. (Foto: Philip Davali)
5 af 9 Manacor bliver kælet på mulen. Rafael De Oliveira var tilfreds med hoppens træning. (Foto: Philip Davali)
6 af 9 En vinder af galopderbyet bliver aldrig glemt. På banen hænger der en hæderstavle for hver vinder af det klassiske løb. (Foto: Philip Davali)
7 af 9 Efter morgengaloppen trak Linse Kessler lod om startpladserne. (Foto: Philip Davali)
8 af 9 Galoptræner Bent Olsen har også Hongkong Dragon med i det store løb. De gik sammen med Captain Of Comerce. (Foto: Philip Davali)
9 af 9 Manacor på vej ud på den obligatoriske runde på grønsværen i Klampenborg. Det er Rafael De Oliveira, der skal ride hesten i Galopderbyet. (Foto: Philip Davali)
0 kommentarer
Vis kommentarer