Fremragende væddeløb i Liga 2

Slide So Easy knækkede Tonicetobetrue fra dødens position

Udvendigt er det Flemming Jensen og Slide So Easy, der når målstrgen lige før Tonicetobetrue og Jeppe Juel. (Foto: Ole Hindby)
Udvendigt er det Flemming Jensen og Slide So Easy, der når målstrgen lige før Tonicetobetrue og Jeppe Juel. (Foto: Ole Hindby)

Næste danske stjernetraver kan hedde Slide So Easy. Flemming Jensens nye hest i stalden ydede en kræftpræstation i Travliga 2-løbet fredag eftermiddag i Aalborg.

Tonicetobetrue – der kom med tre sejre i træk og senest Liga 2-finalen – forsvarede fronten fra startspor 1. Og Flemming Jensen sendte straks Slide So Easy frem udvendigt for Jeppe Juels hest. Det gik stærkt de første 600 meter af løbet. Jeppe Juel ville ikke give sig, og Flemming Jensen kunne ikke komme ned i inderbanen, da Provst Meyer med Kasper K. Andersen klæbede sig til ryggen af Jeppe Juel.

De to heste kørte videre derudad, og i opløbet fik Tonicetobetrue et lille overtag, men Flemming Jensen fandt igen kræfter i Slide So Easy, og akkurat på målstregen gik den forbi til sejr.

 

TRAVSNAK Dødens spor

Positionen udvendig for førerhesten kaldes dødens spor i travsporten. Det har fået sit navn, fordi mange heste bliver tidligt trætte af at løbe de ekstra meter, som andet spor giver, og det er ekstra hårdt at løbe derude uden en foranliggende konkurrent til at tage vinden. En vinderhest, der vinder fra den position har ydet en stærk præstation.

- Jeg fik aldrig chance for at komme ned i indersporet. Jeg synes, at Jeppe Juel kørte lidt hårdt mod mig. I opløbssvinget føltes det okay, og jeg gemte slutspurten til kort før mål, sagde Flemming Jensen i sejrsinterview på Racing Live.

Der var også kommentar fra Jeppe Juel om Tonicetobetrue, der ejes af Ekstra Bladets Travklub.

- Slide So Easy er en god hest, men den skal ikke kunne slå min udvendigt fra. Tonicetobetrue tabte travet lidt op mod mål, og det må vi hjem og kigge på. Hesten var ikke 100 procent i dag, sagde Jeppe Juel efter det yderst seværdige ligaløb.

Vindertiden blev 1.13,1/1640 meter autostart.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer