Galleri: Dansk travstjerne stopper karrieren

Neo Holmsminde, der engang var Danmarks hurtigste travhest, skal ikke løbe flere løb

Neo Holsminde var en lynhurtig travhest. (Foto: Lasse Jespersen)
Neo Holsminde var en lynhurtig travhest. (Foto: Lasse Jespersen)

Se galleriet fra Neo Holmsmindes fantastiske karriere herover

Den danske travhest Neo Holmsminde løb søndag eftermiddag sit sidste travløb.

Hensten, der i en lang periode, var Danmarks hurtigste travhest stopper karrieren. Det har de fem ejere i Nordisk Vabene besluttet efter tredjepladsen på Charlottenlund Travbane.

- Vi er helt enige om den beslutning. Når hesten ikke længere har vinderchance, når den stiller op til løb, så er det tid til at slutte. Den skal ikke ende som et ringvrag, siger Rene Clausen, der er den ene af de fem kammerater, der ejer travhesten.

De glade ejere af Neo Holmsminde jubler sammen med Steen Juuls datter Camilla. Det er hende, der har det daglige arbejde med hesten. (Foto: Lasse Jespersen) Trav 26 års venten på sejr

- Hesten skylder os ikke noget, og nu skal vi finde et sted, hvor den kan nyde sit otium. Den skal helst død af alderdom, siger Rene Clausen til Ekstra Bladet.

10-årige Neo Holmsminde har været i træning hos Steen Juul, og den har vundet store sprinterløb.

Sweden Cup står som det største
Den største sejr var uden tvivl i Sweden Cup - lillebroderen til Elitloppet - i 2012. Steen Juul var sygdomsramt i den periode, men personalet med hestens oppasser, Steen Juuls datter Camillia Juul, klarede udfordringerne til UG.

Trav Steen Juul så sin sejr hjemmefra

- Sejren i Sweden Cup er uden tvivl min største oplevelse med travsporten, siger Camilla Juul til Ekstra Bladetr.

Trav Dansk sejr i Sweden Cup

Neo Holmsminde døjede hele sin karriere med allergi, men tjente alligevel 4,2 millioner via 28 sejre i sine 99 løb.

1 af 12 Neo Holmsminde vandt 28 sejre i karrieren. (Foto: Lasse Jespersen)
2 af 12 Politikens fotograf Martin Bubandt har taget nogle ekstremt flotte billeder af Steen Juul og Neo Holmsinde. (Foto: Martin Bubandt)
3 af 12 Her er et billede mere fra den flotte serie. (Foto: Martin Bubandt)
4 af 12 Thomas Uhrberg har flere gange kørt hesten for Steen Juul. Her vinder han Sweden Cup med Neo Holmsminde. (Foto: Lasse Jespersen)
5 af 12 Ejerne fra Nordisk Vabene omfavnede staldpigen Camilla Juul efter sejren i Sweden Cup. (Foto: Lasse Jespsersen)
6 af 12 I samme weekend blev staldkammeraten Classic Grand Cru (tv.) nummer tre i Elitloppet. Her er de to heste på vej til Solvalla-banen. (Foto: Jens De Rosche)
7 af 12 Thomas Uhrberg var også kusk, da Neo Holmsminde vandt et indledende løb af sprinterløbet på Oslo Grand Prix-dagen. Den blev toer i finalen. (Foto: Kanal 75)
8 af 12 Det hele kiksede, da Neo Holmsminde deltog i Copenhagen Cup. Thomas Uhrberg troede, at der var omstart, men det var der ikke. (Foto: Lasse Jespersen)
9 af 12 Neo Holmsminde satte absolut dansk rekord, da hesten i Copenhagen Open løb 1.10,2 - hvilket svarer til en gennemsnitsfart på 51,3 km/t. (Foto: Lasse Jespersen)
10 af 12 Neo Holmsminde vandt sin derbyprøve, men kunne ikke stå den lange derbydistance. Her måtte den nøjedes med en femteplads. (Foto: Thomas Sjørup)
11 af 12 I derbysæsonen vandt den Sprintermesteren i Billund og 4-årseliten på Copenhagen Cup-dagen. (Foto: Lasse Jespersen)
12 af 12 Neo Holsminde var en lynhurtig travhest. (Foto: Lasse Jespersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer