Gigantens store karriere er forbi

Galleri med de store øjeblikke: Peter Jensens stjernehest Gigant Slugger er skadet, og den skal ikke genoptrænes til løb

Gigant Slugger har vundet store danske travløb. Foto: Lasse Jespersen
Gigant Slugger har vundet store danske travløb. Foto: Lasse Jespersen

En de seneste års bedste travheste i dansk træning har afsluttet den aktive karriere.

Den fortæller Gigant Sluggers træner Peter Jensen til Ekstra Bladet.

- Gigant Slugger blev konstateret halt efter starten inden jul i Aarhus, hvor den trods galop undervejs blev toer til Nancy America. Det viste sig, at den havde en slem seneskade på det ene bagben.

- Hesten er 11 år, og i den alder skal den ikke igennem møllen og gøres klar til start igen, så nu bliver den snart kørt hjem til sin opdrætter, og så kan den nyde sit otium der.

Gigant Slugger har betyder rigtig meget ikke bare for Peter Jensens trænerforretning, men også for de to staldpiger, der har gået opad hesten hver eneste dag.

- Selv o m Gigant Slugger både kan være besværlig og sin helt egen, så har de oplevelser, som Gigant Slugger har givet os både været utrolige og specielle, så det var en hård dag for os, da vi modtog budskabbet, siger den nordjyske træner.

Med på de største scener
Hesten har deltaget i nogle af Nordens største løb som Olympiatravet, Sweden Cup og Copenhagen Cup. Den har vundet et hav af danske Liga 1-løb og flere norske storløb.

- Den har været med på de store scener. Det har været en fornøjelse at følge den, og den har aldrig gået et dårligt løb. Den har i en sen alder tjent over en million svenske kroner, og det resultat kan vi være stolte af, siger Peter Jensen.

Gigant Slugger kom til Peter Jensens træningskvarter ved Nørresundby i 2015. Den har startet 49 gange for træneren. Det er blevet til 11 sejre og en indtjening på 938.000 kroner.

Se galleriet med nogle af de Gigant Slugger store øjeblikke på travbanerne herunder

Se øvrige travnyheder på eb.dk/trav