Hesten ved nok ikke, at den er 12 år

De to gamle travheste Nouvelle Pelle og Classic Grand Cru overstrålede Copenhagen Cup-vinderen

Flemming Jensen kunne stige ud af sulkyen og lade publikum hylde Nouvelle Pelle. (Foto: Lasse Jespersern)
Flemming Jensen kunne stige ud af sulkyen og lade publikum hylde Nouvelle Pelle. (Foto: Lasse Jespersern)

MALMØ (Ekstra Bladet): Copenhagen Cup-vinderen Orali var ude i sin sæsondebut - det samme var sidste års Elitloppet-deltager Truculent, men det var to gamle danskere travere, der stjal billedet, da hurtigklassen mødtes på travbanen i Malmø.

For Flemming Jensens kørte Nouvelle Pelle til en sikker sejr. Han gemte 12-årige Nouvelle Pelle inde i feltet, og lod Turculent og Orali gøre det grove arbejde. Da de havde kæmpet færdigt sendte han sin hest frem, og de gik let forbi.

- Hesten ved jo nok ikke, at den er 12 år, sagde Flemming Jensen til Ekstra Bladet efter løbet.

- Den har nu været hos os i tre år, og den er virkelig tændt til. Jeg tror, at det er fordi, at vi ridetræner den. Det har den ikke prøvet før, sagde travtræneren fra Hjallerup.

Han var i begyndelse af løbet en smule nervøs og udviklingen, men blev mere og mere overbevist om et godt resultat efterhånden, som løbet skred frem.

- I starten så det ikke for godt ud. Der var ingen tempo på løbet, sagde Flemming Jensen.

Det sørgede Jeppe Juel for. Han sendte Orali frem udvendigt for førerhesten og satte tempoet i vejret.

- Det blev helt perfekt for os,l sagde sejrskusken, der med sejren kørte 60.000 svenske kroner hjem til de svenske hesteejere.

Hvilken slutspurt

Classic Grand Cru afsluttede i topfart og blev treer. (Foto: Lasse Jespersen)
Classic Grand Cru afsluttede i topfart og blev treer. (Foto: Lasse Jespersen)

Steen Juul kæmper med at få den tidligere verdensklasse-traver tilbage på ret køl, og han er godt på vej. Selv om Classic Grand Cru også er blevet 12 år, så ser det ud til, at den på vej tilbage mod sit tidligere jeg.

Steen Juul havde placeret sin hest bagerst i feltet, men trods sidste års lange skadespause havde Classic Grand Cru ikke glemt, hvordan man afslutter i sporene. Den var sidste heste i opløbssvinget, men strøg frem til en tredjeplads.

- Jeg er godt tilfreds med Classic Grand Cru. Jeg vidste, at det ville blive svært med det startspor. Men det er godt, at han holder farten hele vejen hjem, sagde Steen Juul til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

3 kommentarer
Vis kommentarer