Jackpot i 5+: 22,5 millioner ekstra i puljen

Danskerne kan spille med i det franske 5+-spil, når verdens hårdeste travløb Prix d'Amerique køres søndag eftermiddag

Ekstra Bladets spilforslag

VINCENNES SØNDAG 26. JANUAR
5+ – Spilstop kl. 16.10
1: 16
2: 7-9-17
3: 7-9-17
4: 8
5: 18
 

1: 16
2: 7-9-17
3: 7-9-17
4: 18
5: 8
Udfyldes på to kuponer i alt 180 kroner

Jeg tror Prix d'Amerique afgøres mellem Face Time Bourbon (9), Belina Josselyn (16) samt Propulsion (17) på de tre første pladser. Alle tre har imponeret på det seneste, og alle tre kuske kender vejen til mål og har alle vundet løbet før. Jeg tror mest på Belina Josselyn, der får vinderbuddet. Jeg garderer på anden- og tredjepladsen med Davidson Du Pont (7), som der tales meget om i Frankrig. Fjerde og femtepladsen er derimod et større spørgsmål. Mon ikke en af de nævnte falder helt igennem. Bold Eagle (18) og Bahia Quesnot (s8) pringer mest i øjnene af resten.

Tips: Mogens Jensen

På sit træningsanlæg i Le Menil-Berard omkring 200 kilometer vest for Paris finpudser Sebastien Guarato sine heste til årets vigtigste opgave.

To gange tidligere har han sejret i Prix d'Amerque - verdens hårdeste travløb - 2016 og 2017, da Bold Eagle løb sig ind i hjerterne på publikum på Vincennes.

Først ved gennembruddet som femårige og sæsonen efter som den største favorit i mange år.

Som niårig anses Bold Eagle som en hest, der har sin storhedstid bag sig. I hvert fald, når det kommer til de stenhårde forudsætninger i Prix d'Amerique - 2700 meter på den kraftigt kuperede bane i Paris.

Nu reagerer Face Time Bourbon. Guaratos nye stjerne har været i en klasse for sig i de franske årgangsløb og kommer til start med otte sejre i træk på Vincennes.

En resultatrække nær Bold Eagle havde, da den viste sig voksen nok til at besejre ældre og hærdede konkurrenter i første forsøg.

- Er du træt af alle spørgsmålene om Bold Eagle og Face Time Bourbon?

- Nej, absolut ikke. Virkeligheden ser sådan ud. Deres sæsoner som tre- og fireårige var været meget lige. De vandt i princippet alt. Men om Face Time Bourbon lykkes i Prix d'Amerique, det er ikke sikkert. Den har absolut kapacitet for at gøre det, men alt skal stemme på dagen, siger Guarato.

Stemningen i stalden er høj, og chefen tager sig god tid til at fortælle om sine heste.

- Hvordan er de to heste ens?

- De har vundet stort set alt, de har stillet op i. Men ellers er de ikke ens.

- Bold Eagle er lidt nonchalant. Face Time Bourbon er mere spændstig og smidigere i kroppen.

- De er to verdensstjerner, men de har helt forskellige karakterer. Face Time Bourbon er mere ædel, mere som en fuldblods i kroppen. Bold Eagle er lidt grovere i stilen.

Face Time Bourbon træner. Foto: Kanal 75
Face Time Bourbon træner. Foto: Kanal 75
 

- Hvad er Face Time Bourbons bedste våben i løbene?

- Den er meget let at køre. Den gør alt, hvad man beder om. Den har en fantastisk aktion med en krop som en galophest.

- Det er første gang mod ældre heste, hvordan går det?

- Selvfølgelig kan den vinde. Men den kan også gå et godt løb og tabt til nogle verdensstjerner som eksempelvis Davidson du Pont. Hvis den havner langt tilbage i feltet, så kan det blive svært at kommer frem til sejr, men får den en god position, skald en kæmpe om sejren.

- Hvilke heste er de værste konkurrenter?

- Davidson du Pont har virkelig imponeret mig. Men alle Jean-Michel Bazires heste bliver farlige. Også Sylvain Rogers to heste, Enino du Pommereux og Delia du Pommereux. Excellent, fra Stald Abrivard. Selv mine egne, Bold Eagle og Billie de Montfort. Der er mange, der kan vinde. Ja, og selv Bahia Quesnot og Vivid Wise As, som var gode i Prix de Bourgogne.

Vælger svensk kusk
I sulkyen bag Face Time Bourbon sidder sædvanen tro Björn Goop, som de seneste år har etableret sig som et af de største kuskenavne på Vincennes.

- Er det kontroversielt, at Frankrigs bedste hest køres af Sveriges bedste kusk?

- Nej. Det har jeg ikke mærket. Jeg har samarbejdet med Björn Goop omkring flere af mine heste. Goop er en kusk, som har verdensklasse på alle typer baner. Han er også ofte i Frankrig.

- Hvad siger de andre franske kuske til det?

- Ingenting. Eric Raffin valgte FaceTime Bourbon fra, da den var tre år. Bold Eagles ejer, Pierre Pilarski, vil have ny kusk til sin hest, og der kom Björn Goop ind i billedet.

- Synes du, at Face Time Bourbon er favorit i Prix d'Amérique?

- Jeg synes, at den og Davidson du Pont deler favoritværdigheden.

- Er det realistisk at se Face Time Bourbon til  Elitloppet til maj?

- Nej. Ikke i år. Den er bare fem år, og der kommer meget avlsarbejde i foråret. Men næste år, når den er seks år. Så kan det blive aktuelt., siger Sebastien Guarato, som derimod kommer med til Solvalla med den lige nu dobbelte Prix d'Amerique-vinder Bold Eagle.

Bold Eagle deltager i Prix d'Amerique søndag - og planen er, at den skal til Elitloppet sidste søndag i maj. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Bold Eagle deltager i Prix d'Amerique søndag - og planen er, at den skal til Elitloppet sidste søndag i maj. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
 

1 kommentar
Vis kommentarer