Jackpot i dag: 28 millioner til syv rigtige

I V75-spillet indleder stjernehesten Campo Bahia marchen mod verdens hårdeste travløb

Campo Bahia  skal matches mod travsportens største løb - og derfor bør den vinde let lørdag i jackpot-omgangen. Foto: Maria Holmen/Kanal 75
Campo Bahia skal matches mod travsportens største løb - og derfor bør den vinde let lørdag i jackpot-omgangen. Foto: Maria Holmen/Kanal 75
Følg Trav

Ekstra Bladets spilforslag

JAGERSRO LØRDAG 23. NOVEMBER
V75 – Spilstop kl. 16.20
V75-1: 9-1-6-7-2
V75-2: 11-9-1-10
V75-3: 6
V75-4: 2
V75-5: 6-11-4-2
V75-6: 5-6-1-10-12
V75-7: 8
200 kroner

Dagens sikre: Global Badman (2 i V75-4) har vundet fire ud af fem starter i karrieren, og jeg synes de alle er vundet meget overbevisende. Hesten svigtede ganske vist ved galop i Örebro, men rejste sig hurtigt og vandt løbet efter. Startsporet er perfekt, og jeg ser den som feltets bedste hest.

Dagens fidus: Barolo (11 i V75-5) har ganske vist fået et meget skidt startspor. Hesten har fungeret fint efter comebacket, og jeg ser den værende en af Danmarks bedste hopper, og jeg synes, den har alle muligheder for at ende i Gulddivisionen. Men der skal held til fra dette startspor.

Tips: Mogens Jensen

 

Superstjernen er tilbage.

Når Jägersro-banen ved Malmø er vært for V75-løb, indleder hjemmebanens Campo Bahia sin march mod vinterens Prix d’Amerique.

Det er sjældent at der er født heste med sådan et talent og karisma som Campo Bahia.

Denne sæson blev indledt med en sejr i Kongepokalen i vindertiden 1.10,6/2140 meter - det er en tid, der gør hesten til en af de bedste i verden - samtidig var det svensk rekord for fireårige heste.

Den vandt let sin kvalifikationen til det svenske travderby og var favorit til sejren første søndag i september. Der gik det galt.

Hesten var ikke til at kende, og den var træt, da der manglede 500 meter. Den havde brugt kræfter på at komme tilbage efter galop.

Revanchen skulle komme i Europaderbyet, men den blev slettet i kvalifikationsløbet.

- Det var en ny forkølelse. Det var det samme, der satte den ned i derbyet, siger Conrad Lugauer, der træner den.

I en klasse for sig selv
Derfor er starten lørdag den første i næsten tre måneder. Den starter i Johan Jacobssons Minne - et løb for tre- og fireårige heste. Det sker i jackpotomgangen, hvor en enlig syver giver 28 millioner kroner.

- Hvor vigtigt er det at vinde lørdag?

- For hesten er det her løb næsten uden værdi. Han er en gruppe 1-hest, og vi sigter mod de største løb. Det bør være rigtig let at vinde, og jeg er meget spændt på præstationen, især når jeg tænker fremad.

- Kører du mere defensivt end normalt?

- Nej. Jeg går ud fra, at hesten er i maksimalt forfatning. Jeg kører på hestens præmisser, hvis det går for langsomt, så får hesten signal til at køre fremad. Går det stærkt fra start, så sætter vi os bagved og tager konkurrenterne til slut. Han er bedre end de andre heste, og udfra det kører jeg.

Træneren satser på, at hesten er med i fireårsløbet Criterium Continental på Vincennes i Park 22. december.

- Hvis Campo Bahia gør det godt lørdag, så bliver det næste start. Jeg ville gerne have haft et løb inden, men der er ikke noget, der passer.

Vinnaren af Criterium Continental kvalificeret sig til Prix d'Amerique i januar. Verdens hårdeste og vinterens mest prestigefulde løb. Lugauer siger, at det er målet

- Hvis alt går efter planen, og hesten kvaler ind, så starter vi i Prix d'Amerique, siger Conrad Lugauer.

Jackpot: 28 millioner til syverne  

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+