Jackpotrunde: 32 millioner tll syverne

V75-spillet lørdag eftermiddag er begunstiget med ekstra millioner at spille om - her er fokus på en hest, der er som en atombombe

Backegubben og Björn Karlsson. Foto: David Schreiner/TR Bild/Kanal 75
Backegubben og Björn Karlsson. Foto: David Schreiner/TR Bild/Kanal 75

Ekstra Bladets spilforslag

BERGSÅKER LØRDAG 21. MARTS
V75 – Spilstop kl. 16.20
V75-1: 6 (7-3)
V75-2: 9-2-3-4-1-7
V75-3: 2 (9-7)
V75-4: 6-3-14-1
V75-5: 9-2-4-6
V75-6: 1 (6-2)
V75-7: 1-14-6-13-4
240 kroner

Note: Heste i parentes er reserveheste til de sikre vindere på spilforslaget. Tager man en førstereserve med fordobles prisen. Tager man begge reserver med i et løb, så tredobles prisen.

Dagens fidus: Hidden Assets (9 i V75-2) har virket meget overbevisende i sine hidtidige tre starter i år. Senest blev det lidt forkert for den, men jeg synes det lignede en hest med kræfter i behold, der kom i mål. Startspor ni kunne være bedre, men jeg synes der er flere heste, der vil sætte tempo på løbet, så med lidt lykke og lidt held, så kommer den billigt frem.

Dagens sikre: Love No Pain (2 i V75-3) bliver kun bedre og bedre. Jeg tror Jorma Kontio satser på at få føringen tidligt og bliver der løbet ud.

Tips: Mogens Jensen

 

Nederst i artiklen har den svenske travnyhedstjeneste Kanal 75 samlet de vigtigste udstyrsændringer til lørdagens V75-løb. (Faktaboksen er på svensk)

Lørdag er der jackpot i V75-spillerne. De spillere, der rammer syv rigtige i hestespillet skal dele 32 millioner kroner.

En af de heste, som spillerne virkelig skal holde øje med er Backegubben.

- Den føles som en atombombe. Den føles rigtig, rigtig god. Der er tryk i linerne, når jeg kører med den.

Sådan siger træner kog kusken inden løbene på Bergsåker-banen i Nordsverige.

Sidste år vandt den fem af 12 løb, og den viste topform på samme tid af året som nu, hvor den tog tre sejre i træk. Blandt anden vandt den for et år siden 20. marts på Bergsåker-banen.

Backegubben er seks år og blev firer i årsdebuten sidst i januar.

- Jeg var tilfreds med den. Den var lidt tung i benene, men den kom fra en halsoperation og gik fint indtil mål. Den fik fin luft undervejs og alt fungerede, som det skulle.

Hesten har været meldt til start siden, men udgik på grund af en hovbyld.

Backegubben starter lørdag med 20 meters tillæg.

- Jeg tror, at den går et rigtig godt løb, og så må vi se, om det rækker hele vejen. Det lader jeg være usagt. Jeg er også glad, hvis han går et godt løb og bliver tre og fire. Bare at han fungerer.

Mere info om løbene

Se løbslisterne

De mest spillede heste i V75
Opdateret 20. marts kl. 20.40
V75-6: 1 Coogan 69%
V75-3: 2 Love No Pain 67%
V75-5: 9 Merritt 43%

Udgåede heste
Opdateret 20. marts 20.40
V75-1: 8
V75-3: 1
V75-5: 5

De vigtigste udstyrsændringer til V75-omgangen

Den svenske nyhedstjeneste Kanal 75 har samlet de vigtigeste udstyrsændringer til lørdagens løb - teksten er svensk.

V75-1

1 Hadrianos är anmäld med hybridvagn för första gången. Hästen tävlade med jänkarvagn senast och har dessförinnan tävlat i vanlig sulky.

2 Lets Go Again har tävlat med vanlig vagn i sina åtta senaste starter, men är nu anmäld med hybrid. Hästen är har inte varit bland de tre främsta på fyra starter med hybrid i Sverige.

5 Adrainunow är anmäld barfota runt om för första gången på sju starter. Hästen har två andrapris som bäst på nio starter med den balansen.

6 Payet är anmäld barfota bak för andra gången i karriären.

7 Hugo Gustivar Boko är anmäld med vanlig vagn liksom senast. Innan dess tävlade han fyra starter i rad med jänkarvagn. Hästen har inte varit på prispallen på fyra starter barfota runt om.

10 S.G.Flyring Diaval är anmäld barfota runt om för femte gången i karriären, han är segerlös med den balansen. Hästen är anmäld med hybridvagn för första gången i karriären.

11 Klose är anmäld barfota fram, han har 2/7 med den balansen.

12 Angel Ovea är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären.

13 My First Offspring tävlade barfota runt om senast, men återgår till skor med vilka han vunnit 3/13.

14 Let’s Go Ernie tog sin första seger med skor runt om senast och tävlar så igen.

 

V75-2

2 Unleash the Steel är anmäld barfota runt om och med amerikansk sulky, båda för första gången i karriären.

4 Hagaz T.N.T. är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären. I den första var han stort slagen, men sprang sitt rekord 1.15,1/1 640 autostart som uppanmäld. Hästen har tävlat med hybridvagn fyra gånger med två andrapris som bäst.

5 Taxi Gretha tävlade med hybridvagn för första gången senast och är anmäld så igen.

6 Stacksonstacksbore är anmäld barfota fram för första gången.

7 Börge Kosing är anmäld barfota runt om för första gången. Han har tävlat med amerikansk sulky i sina två senaste starter.

8 Make Someone Happy är anmäld barfota fram för första gången. Hästen tävlade med amerikansk sulky för första gången i sin senaste start.

12 Cobbys Yourah är anmäld barfota runt om för första gången. Hästen tävlade med hybridvagn för första gången senast.

 

V75-3

1 Daysofourlives tävlade med amerikansk sulky för första gången senast och är anmäld så igen.

2 Love No Pain tävlade med amerikansk sulky för första gången vid segern senast och är anmäld så igen.

5 Digial Flash är anmäld barfota bak för första gången sedan augusti, hästen har vunnit en av fyra med den balansen.

6 Betting Ace är anmäld barfota fram för första gången, hästen har tävlat med annan typ av barfotabalans vid åtta tillfällen. Hästen gick med hybridvagn för första gången vid segern senast och är anmäld så igen.

7 Digital Dominance är anmäld med hybridvagn för första gången.

12 Divina är anmäld barfota bak och med amerikansk sulky, har tävlat med skor och vanlig sulky i samtliga starter.

 

V75-4

2 Optandsfröken tävlade med vanlig vagn för första gången på sex starter vid vinsten senast och är anmäld så igen. Hon har 1/13 med amerikansk sulky jämfört med 4/26 med vanlig vagn.

3 Gnistas Filur är anmäld barfota runt om och har 2/8 med den balansen, jämfört med 1/19 med skor. Hästen är också anmäld med hybrid för första gången.

13 Fylking tävlar i regel med hybrid, men gick med vanlig vagn senast och är anmäld med det igen. Han har 2/18 med vanligt vagn, jämfört med 3/42 med hybrid.

 

V75-5

1 Celtic är anmäld barfota runt om. Hästen har 3/23 i Sverige med den balansen, jämfört med 0/37 med skor.

3 Moon’s Black Lady är anmäld barfota runt om med amerikansk sulky, hästen har gått med den kombinationen sex gånger och har ett andrapris som bäst.

4 Imagine Boko är anmäld med hybrid för första gången sedan juni 2018 och barfota runt om för första gången på fyra starter. Hästen har 3/8 barfota runt om, jämfört med 0/8 med skor.

6 Karissa Bo är anmäld med kombinationen amerikansk sulky och barfota fram för första gången. Hästen har vunnit en av fyra barfota fram och en av fem med amerikansk sulky.

8 Simb Murdoch är anmäld barfota runt om. Hästen har 4/9 på den balansen, jämfört med 1/19 med skor.

9 Merritt är anmäld med amerikansk sulky för första gången samt barfota runt om för fjärde gången i karriären och första gången i nuvarande regi. Hästen har varit tvåa som bäst med den balansen.

10 Captain My Captain är anmäld barfota bak för första gången på sex starter. Han har 1/3 på den balansen, jämfört med 6/22 med skor.

12 Hulk Boko är anmäld barfota runt om för första gången på åtta starter. Hästen har två andrapris som bäst på fyra starter med den balansen.

 

V75-6

2 Frenchnorwegian I.D. tävlade med hybrid för första gången i försök/final av Sprintermästaren senast och är anmäld med sådan även i årsdebuten.

3 Orlando Triss är anmälda barfota runt om för första gången sedan april och med hybrid för första gången sedan 2017. Hästen har 3/13 barfota runt om och 1/3 med hybrid.

6 Rocky Tilly är anmäld med hybrid för första gången i karriären efter att ha tävlat med jänkarvagn i 13 starter i rad.

7 Corroded är anmäld barfota runt om Sverigecomebacken. Hästen har 5/30 med den balansen på svensk mark, jämfört med 2/19 med annan balans.

8 Queer Fish (bilden) är anmäld med hybrid efter att uteslutande ha tävlat med jänkarvagn de två senaste säsongerna. Hästen har 3/10 med hybrid och hade det senast i mars 2017.

9 Mr Golden Quick är anmäld barfota fram för första gången på sex starter. Han har 3/11 med den balansen, jämfört med 4/17 med skor runt om.

10 Magnifik Brodde är anmälda barfota runt om för första gången på sex starter. Hästen har 15/47 med den balansen, jämfört med 13/31 med annan balans. Han är också anmäld med vanlig vagn efter två raka starter med amerikansk sulky.

 

V75-7

1 Usiana Face är anmäld barfota runt om och har 2/3 med den balansen, samt med hybrid (0/2).

4 Torride är anmäld barfota runt om och har 2/11 med den balansen, jämfört med 2/24 med annan balans.

7 Kick Her Highness är anmäld med vanlig vagn efter att ha tävlat med amerikansk sulky i fem raka starter.

8 Giannini är anmäld med vanlig vagn efter att ha tävlat med amerikansk sulky i sju av sina åtta senaste starter (vanlig vagn 16/1).

10 Belle Godiva är anmäld barfota runt om för tredje gången i karriären samt med hybrid för första gången i aktuell regi. Har 0/2 barfota runt om samt 0/7 med hybrid.

11 Sheheradze Face tävlade med hybrid för första gången senast, men återgår nu till vanlig vagn. Hästen är anmäld barfota bak för andra gången i karriären, förra gången var i april 2018.

12 Denali är anmäld barfota runt om för första gången sedan oktober, han har 2/6 med den balansen.

13 Miss Duffy gick med hybrid för första gången senast, men återgår nu till vanlig vagn. Hästen är anmäld barfota bak för första gången i karriären, segerlös på fyra starter med annan barfotabalans.

14 Lyx Håleryd är anmäld barfota runt om för första gången på åtta starter. Hästen har 2/7 med den balansen, jämfört med 3/13 med skor.

15 Miskos Caprea är anmäld med hybrid för första gången sedan 19/2. Hästen har 0/7 med sådan vagn.

  Robin Johansson, Kanal 75