Jeg var egentlig ked af det efter sejren

Knud Mønster skal søndag forsøge at genvinde sprinterløbet Energima Cup med Repay Merci

Repay Merci hygger sig i folden. Her er det lykkedes hesten at få sin grimme af, men den kommer stolt med den til staldpigen Michelle. (Privatfoto: Michelle Mønster)
Repay Merci hygger sig i folden. Her er det lykkedes hesten at få sin grimme af, men den kommer stolt med den til staldpigen Michelle. (Privatfoto: Michelle Mønster)

Den danske derbyvinder Repay Merci skal søndag eftermiddag forsøge at genvinde det store sprinterløb Energima Cup på Oslo Grand Prix-dagen.

En sejr der alene i finalen vil udløse 300.000 norske kroner. Selv om Knud Mønster og medejeren Niels Grann lige havde købt hesten inden sejren for et år siden, så var det ikke en ovenud lykkelig travkusk, der modtog hæderen sammen med Repay Merci.

- Det var en overraskende sejr sidste år, men jeg blev nærmest lidt ked af det, siger Knud Mønster til Ekstra Bladet.

- Vi havde lige købt hesten af Bjørn Kolsrud, som jeg har haft heste fra i mange år. Det er jo ikke fordi, at jeg havde noget imod, at hesten vandt for os, men Bjørn har været en kæmpe god hesteejer for mig. han har altid støttet, og der har aldrig været noget problem.

- Hvis jeg havde købt en hest for 400.000 kroner til ham, og jeg efterfølgende sagde, at den ikke fungerede, så svarede han blot, at det var der ikke noget at gøre ved, siger Knud Mønster.

 

Sidste år vandt Repay Merci Energima Cup. (Foto: Kanal 75)
Sidste år vandt Repay Merci Energima Cup. (Foto: Kanal 75)

I Energima Cup gælder det først semifinalerne. Ud over Repay Merci er Danmark også repræsenteret af Magiccarpetride, Ravenna og Classic Grand Cru. De andre danskere er i den modsatte semfinale af Repay Merci.

- Jeg har ikke studeret løbet særligt hårdt, men jeg er glad for at Rue Du Bac ligesom Reapy Marci har et højt startspor. Den kan gå en 1.10-tid. Det tror jeg også, at Repay Merci kan, for den følger med alle heste. Men det kræver selvfølgelig tempo undevejs.

- Bagspor passer godt til Repay Merci, for jeg brænder den ikke af fra start. Allerhelst vil jeg gerne vente med at angribe til der mangler 250-300 meter af løbet, og så håber jeg, at det rækker til at være blandt de fire første, der går i finalen, siger Knud Mønster.

To andre hesten med

Knud Mønster har yderligere to heste med til Oslo Grand Prix-dagen. Datteren Michelle rider Rocky P H i løbet for eliten inden for ridetrav.

- Går de to franske heste fejlfrit, så er Rocky P H ikke blandt de to første i mål, men den kan lige så godt blive nummer tre som en af de øvrige, siger Knud Mønster.

Rattigan skal ud i langdistance-løbet.

- Den virker godt gående. Der er stærk konkurrence, så en kan sagtens gå et kanonløb uden at få præmier med hjem, siger Knud Mønster.

EKSTRA BLADETS V75-FORSLAG

SØNDAG Oslo

V75-1: 3

V75-2: 1-7-3

V75-3: 3-2-5

V75-4: 9

V75-5: 4-7-9-12

V75-6: 4-10-9-7

V75-7: 15-11

144 kroner

0 kommentarer
Vis kommentarer