Jensen har parret heste og kuske

Peter Jensen har sat navn på de seks heste, som han sender ud i Grand Prix-weekendens hovedløb

Viola Vang var imponerende for Kasper K. Andersen i kvalifkationen til Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix. (Foto: Ole Hindby)
Viola Vang var imponerende for Kasper K. Andersen i kvalifkationen til Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix. (Foto: Ole Hindby)
Følg Trav

Træningen er netop overstået for Walt Disney og Vega Vang, der er nordjyden Peter Jensens deltagere i Jydsk 4-årings Grand Prix på søndag i Aarhus.

Allerede lørdag har han fire heste med i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix, og da træneren ikke selv kører med i travløbene, så har han været på lånemarkedet.

- Hos hingstene bliver det Jeppe Juel, der kører Walt Disney, og Kasper K. Andersen, der sætter sig bag Vega Vang, siger Peter Jensen.

Storfavorit let i finalen

Der var en endnu større kabale hos staldens fire deltagere i hoppe-Grand Prixet.

Staldens førstekusk, Jeppe Juel, fortsætter på Verify Dust. Sammen vandt de det ene kvalifikatonsløb for lidt over en uge siden.

To ubesejrede kuske
Kasper K. Andersen vandt også et kvalifkationsløb med Viola Vang, og han får genvalg i kuskesædet bag den hoppe. Han har i øvrigt aldrig tabt bag hoppen.

Viva La Marc galopperede i sin Grand Prix-prøve, men er med på wildcard i finalen. Her får amatørkusken Emil Mæhlisen noget af en oplevelse bag hesten.

- Han ejer hoppen, og han er en ung og talentfuld amatørkusk. Derfor ringede jeg til ham lige efter kvalifkationsløbet og sagde, at jeg gerne ville have, at han kører. Han kender også den svære Aarhus-bane, som er hans hjemmebane.

 Topmøde i vente

- Emil takkede ja, men sagde også, at det var mig, der bestemte - og jeg var ikke i tvivl, siger Peter Jensen til Ekstra Bladet.

Amatørkusken har tidligere kørt sin hest i et løb. Det blev til sejr.

Emil D. Mæhlisen skal køre Viva La Marc i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix. (Foto: Lasse Jespersen)
Emil D. Mæhlisen skal køre Viva La Marc i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix. (Foto: Lasse Jespersen)

Den lokale kusk, Henrik Lønborg, får linerne til den fjerde Peter Jensen-hest: Vang.

- Henrik har ikke kørt hesten før, men Aarhus-banen er vanskelig, og Henrik kender banen som få, siger Peter Jensen til Ekstra Bladet.

Fine træninger
Peter Jensen melder om fine træninger for sine seks Grand Prix-heste.

- Hos hopperne får de tre fine startspor. Viola Vang vælger først, Verify Dust som treer og Vang som firer, så de får fornuftige startspor. Viola Vang fik nok det bedste løb af de tre heste i kvalifkationen, og Verify Dust var næstbedst. Viva La Marc pullede over i galop, så jo - jeg er optimist men også realist inden Hoppe Grand Prix'et. Jeg ved, at travløb skal køres først, siger den nordjyske travtræner.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+