Jublede for tidligt: Kunne ikke lade være

Fødselaren Bent Svendsen vandt Jubilæumspokalen med overraskelsen Ophoto Brogård – sammen satte de banerekord på Skive Trav

Ophoto Brogård og Bent Svendsen er de hurtigste på Skive Trav. (Foto: Lasse Jespersen)
Ophoto Brogård og Bent Svendsen er de hurtigste på Skive Trav. (Foto: Lasse Jespersen)

SKIVE (Ekstra Bladet): - Jeg var simpelthen så glad. Jeg kunne ikke lade være med at række armen i vejret, men jeg anede ikke, om vi ville holde hjem.

Bent Svendsen vandt Jubilæumspokalen på Skive Travs Musketerdag med storoverraskelsen Ophoto Brogård. Det gik så hurtigt, at vindertiden 1.11,6 nu er banerekord på travbanen i Nordvestjylland.

Den vindende kusk gav sig dermed en rigtig fin fødelsdagsgaven på dagen, hvor han rundede 56 år.

Svinget snød kuskene
Travliga 1-løbet fik en meget dramatisk start, da løbets to største favoritter galopperede i første sving. Begge kuske, Flemming Jensen bag O’Grady og Christian Lindhardt bag Tano Bork, fejlvurderede svinget.

- Det gik for stærkt, sagde de samstemmende.

- Jeg kørte for at få spidsen, for jeg ville ikke sidde bagved, når det var et sprinterløb. Skive-banen er godt nok 1000 meter, men svinget er på størrelse med en 800-meter-bane. Det blev for smalt, og det er ærgerligt, for O’Grady var tip-top i dag, sagde Flemming Jensen.

Christian Lindhardt havde taget turen fra Hamborg til sin tidligere hjemmebane med Tano Bork. Og den del af turen endte altså i første sving.

- Det var gået godt, hvis svinget havde været større. Jeg tror ikke, at det var sket i samme fart på Charlottenlund Travbane. Jeg havde taget skoene af Tano Bork og derved lettet den for alt. I dag skulle det være, da jeg regner med, at de kommende opgaver bliver meget større, sagde den danske tysker.

Lønborg sov i timen
Mens taberne fandt forklaringerne frem, så kunne Bent Svendsen stolt fortælle, hvor glad han var for sejren.

- Det var jo en god fødselsdagsgave, og jeg fik kørt rigtig godt. Da de andre galopperede sendte jeg Ophoto Brogård frem, og vi oplistede Henrik Lønborg, der var ’faldet i søvn’ foran.

Den forklaring godtog Aarhus-kusken.

- Ja. Jeg slappede lidt af. Det var aldrig min mening at overlade fronten til Bent Svendsen, og derfra var løbet kørt for os, sagde Henrik Lønborg, der alligevel fik Photo Gardenia hjem til en tredjeplads.

Dramatikken var langt fra overstået, for kun få af tilskuerne og slet ikke vinderkusken regnede med, at Ohoto Brogård ville holde fronten helt til målstregen.

- Det var en fantastisk præstation. Jeg havde regnet med, at der var mere bid i Repay Merci. Den plejer at være bedre, men formen gemmer sig nok til større opgaver, sagde Bent Svendsen.

Det hele var noget skidt
Knud Mønster havde nok også regnet med, at sejren gik til Repay Merci.

- Det var noget skidt det hele, sagde han først til Ekstra Bladet, men endte med at mene, at han var godt tilfreds med Repay Merci.

- Den er bedst, når den sidder bagved andre heste, sagde Knud Mønster.

Bent Svendsen får det sidste ord.

- Jeg tror ikke, at de havde slået Ophoto Brogård alligevel. Den får stort set aldrig spidsen i løbene, men når den gør, vokser den. Det er fantastisk at vinde sådan et løb på min hjemmebanes største dag, sagde Bent Svendsen.

Derefter er det kun at sige: Tillykke med fødselsdagen.

Efter sejren stod folk på række med Ophoto Brogård og Bent Svendsen. (Foto: Søren Aaen)
Efter sejren stod folk på række med Ophoto Brogård og Bent Svendsen. (Foto: Søren Aaen)

 

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer