Mester-Backe forfølger sin store drøm

Den tidligere mestertræner Hans Backe ejer en del af Greenshoe - den er et af verdens største travtalenter

Hans Backe får lufttur efter, at FCK sikrede sig mesterskabet i 2003. Foto: Thomas Borberg
Hans Backe får lufttur efter, at FCK sikrede sig mesterskabet i 2003. Foto: Thomas Borberg

Den svenske fodboldtræner Hans Backe rejser i begyndelsen af august til USA - ikke for at se nærmere på to-benede talenter på den anden side af dammen - men for at se sin talentfulde travhest Greenshoe på den legendariske Meadowlandsbane ved New York.

Og det er ikke en helt almindelige hest, som den tidligere FCK-træner er medejer af. Den er simpelthen en af de hotteste talenter inden for travsporten.

Hans Backe ejer hesten sammen med blandt andet Unibet-grundlæggeren Anders Ström. Den blev købt for 330.000 dollars – eller i omegnen af 2,1 millioner kroner for et år siden, og så har den allerede taget travfolk i USA med storm.

Den toårige travhest har været i løb to gange. Den er ubesejret, og i weekenden vandt den storløbet New Jersey Sire Stakes og satte verdensrekord for toårige travheste.

- Det bliver rigtig lækkert at se hesten live, siger Hans Backe til Aftonbladet.

- Det er en drøm at følge den her hest. Den er jo bare to år, så der kan ske medet, men der er ingen tvivl om, at hesten har potentiale. Det er en drøm at være med og følge hesetn. Det er en fornøjelse, siger Hans Backe, der har vundet Superligaen med både AaB og FCK.

Se også: Drama i Parken - FCK-stjerne brændte straffe i kæmpe nedtur

Brøndby og FC Midtjylland bliver to af de hold, der skal kæmpe med om guldet denne sæson, mener Stig Tøfting. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tøffes benhårde dom: De vinder guld, og de rykker ud af Superligaen

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere