Mørbanket efter ulykke på banen

Stjernström forudser, at han overrasker med to heste i V75-spillet lørdag eftermiddag

Micael Stjernström sejrede dagen efter sin voldsomme styrt.
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Kanal 75
Micael Stjernström sejrede dagen efter sin voldsomme styrt. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Kanal 75

Ekstra Bladets spilforslag

MANTORP – LØRDAG 15. FEBRUAR
V75 – Spilstop kl. 16.20
V75-1: 3-2-7-11-12
V75-2: 8-6-2-1-10-13-12
V75-3: 2-6-11-1
V75-4: 7 (6-14)
V75-5: 4 (3-11)
V75-6: 3-7-6-8
V75-7: 2 (7-12)
280 kroner

Note: Heste i parentes er reserveheste til de sikre vindere på spilforslaget. Tager man en førstereserve med fordobles prisen. Tager man begge reserver med i et løb, så tredobles prisen.

Dagens fidus: Surf’n Turf (12 i V75-1) viste god fart forrige gang over 1640 meter med autostart. Startspor 12 på sprint burde være en umulig opgave for de fleste heste, men jeg synes der er så mange heste i dette løb, der vil sætte fart på undervejs, og det kan blive Ulf Ohlssons fordel.

Dagens sikre: Clean Cash (7 i V75-4) har vist meget fine takter de seneste to starter. Jeg tror hesten er hurtig nok til at komme til føringen, og det gør, at jeg vælger den frem for American Hill (6).

Tips: Mogens Jensen

 

Det er var i et amatørløb på Färjestad-banen sidste i november, at Micael Stjernström fik noget af en lufttur, da hesten foran faldt omkludt, og hans egen Pegasus All Over ikke havde nogen chance for at undvige.

- Det gik utroligt hurtigt - pludselig lå jeg bare der på bnaen uden at vide, hvor slemt det var. Jeg mærkede efter og havde nærvær nok til ikke at røre på mig. Jeg vidste jo ikke, hvad der kunne være brækket, siger Stjernström, som efter en ambulancetur og en nat på akutafdelingen kom hjem mørbanket klokken halv fire om morgenen.

Helt mirakuløst havde han klaret sig uden brud.

Et par timer efter trænede han heste, og om aftenen var han tilbage i løbsulkyen og sejrede med Rasmus Raz i Solvalla.

- Min første tanke var at gøre, som man gør på ridebanen - op i sadlen igen, når man er faldet af. Jeg mærkede ikke så meget i løbet, men bagefter indså jeg, at det ikke var nogen god idé. Det gjorde virkelig naller.

Faktum er, at Stjernström stadig døjer med mén fra ulykken.

Micael Stjernström giver sejrsinterview dagen efter sin ulykke. Man aner tårerne i hans øjenkroge. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Kanal 75
Micael Stjernström giver sejrsinterview dagen efter sin ulykke. Man aner tårerne i hans øjenkroge. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild/Kanal 75

- Jeg har haft en masse smerter - især i skulder og ryg. Jeg tænker jo nok mere på dyrene end mig selv. De har haft massører og hesteterapeuter, mens jeg ikke fik fulgt op hos lægerne eller andre behandlere.

- Først for nogle uger siden, gik jeg til en kiropraktor, så blev det lidt bedre, men jeg skulle have taget derhen med det sammen. Nu går det fint, når jeg kører løb, men jeg kan ikke sko hestene, siger Micael Stjernström.

To køreture i V75-løbene
Han har siden årsskiftet været professionel - også selv om det betyder nogen væsentlig ændring i dagligdagen.

Lørdag sidder han bag Stella Pona i V75.

-  Som hesten virker i træningen, tror jeg, at den nærmer sig den gode form, den havde sidste år ved denne tid. Lørdag afhænger det af, om jeg fået givet hesten det rigtige løb.

- Hvordan er det rigtige løb?

- Den skal placeret i ryg og slippe ud til sin speed 300 meter før mål. Så er den som en gokart, helt travsikker og uhørt hurtig til at veksle tempo. Jeg kan næsten love, at der ikke er en hurtigere hest i feltet.

- Kan den overraske?

- Ja, absolut, hvis det hele klapper. American Hill bliver svært at slå, hvis den får spids, men er den væk, så er min hest ikke dårligere end de andre. Det er jeg overbevist om.

- Ændrer du noget i udrustningen?

- Jeg kører den lidt hurtigere end normalt i ugens intervaller. Ellers er alt normalt.

Micael Stjernström får også chancen bag Ryssebo la Reine.

- Den har stor kapacitet. Den har desværre hængt lidt på højre line.

- Min plan er komme til inderbanen og se, hvordan den er på dagen.

- For nogle dage siden sendte træneren en sms. Han er meget tilfreds med den. Jeg ved, at den er blevet behandlet.

- Er den god nok til at vinde?

- Kapacitetsmæssigt er den absolut. Men min plan er at køre et løb, hvor den kan blive bygget op og få lidt selvtillid igen. Skal den vinde kræver det lidt tur på vejen, siger Micael Stjernström.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere