Når optur afløses af nedtur på nedtur

Efter flere sæsoner med pil-opad oplever travtræner Jeppe Juel et mareridt af et forår – læs hvordan han bearbejder skuffelserne

Tripolini V P blev nummer tre i VM for Travheste 2017 i New York. Søndag forsvarer den Dannebrog i Copenhagen Cup. Foto: Lasse Jespersen
Tripolini V P blev nummer tre i VM for Travheste 2017 i New York. Søndag forsvarer den Dannebrog i Copenhagen Cup. Foto: Lasse Jespersen

Det hører til sjældenhederne, at en dansk kusk vinder Danmarks største travløb Copenhagen Cup.

Den 42-årige Jeppe Juel har allerede to af disse sejre på cv’et. En tredje kan komme søndag på Charlottenlund Travbane – men kendetegnende på nordjydens forår har Tripolini V P trukket spor otte – yderst på startvognens vinge – derfra bliver det svært.

Det er netop i vinderens rolle, at Jeppe Juel har optrådt mest i de seneste år. Succes på succes har boostet selvtilliden, men pludselig har der været langt mellem sejrene i år.

Staldens heste har været ramt af sygdom – flere af hestene har været på skadeslisten mere end en gang på få måneder.

- Hvis det havde været et Formel 1-team, så havde jeg fyret alle ansatte, men hos os er det dyr, vi arbejder med.

- I mange år har vi været forskånet for uheld, men her i foråret har det været infektioner på infektioner. Hestene har haft det af flere omgange, så det tager tid at komme over det.

Hvis det havde været et Formel 1-team, så havde jeg fyret alle ansatte

- Det har påvirket mig meget, men det er klart bedre nu. Jeg er meget bevidst om, at det, vi normalt gør, virker. Det havde været værre, hvis jeg havde været 22 år, og lige var gået i gang med min egen stald, så havde det været alarmerende, siger Jeppe Juel.

Han sætter sin lid til de træningsprogrammer, der har virker gennem flere år.

- Mine kunder ved, hvad der skal til og jeg ved, at det vender igen, siger han.

Det er i sejrherrens rolle, at travpublikumet oftest ser Jeppe Juel. Foto: Lasse Jespersen
Det er i sejrherrens rolle, at travpublikumet oftest ser Jeppe Juel. Foto: Lasse Jespersen
 

Svensk kritik efter nederlag
Som om skaderne ikke var nok, så havnede Jeppe Juel i et stormvejr midt i vinteren. Han fik stor kritik efter et løb, hvor han svigtede med en favorit i Sverige. Ekspertkommentatoren i det travgale land var efter danskeren, og det blev også en historie på de store svenske travsider.

- Jeg blev da meget påvirket af den kritik. Travsport er mit liv. Når jeg er til trav, så er jeg sammen med mine venner. Det er på løbsdagene, at jeg lever. Dér jeg har det bedst, og det er dér, jeg trives.

- Sådan er det også, når jeg er i Sverige. Jeg føler, at jeg er omgivet af venner. Når jeg så jeg får kritik for at køre dårligt, så rammer det og kommer tæt på mig, siger han.

- Kritik er vel en del af det at være elitesportsmand?

- Ja. Sådan er det, svarer han og fortsætter med sin reaktion på kritikken.

- Jeg bearbejder det ved at holde mig i ro. Både jeg og mine ansatte ved, at i den situation, så skal vi lade være med at blande os i diskussioner.

- Jeg siger til personalet, at i skal holde os for gode til det. Vi bearbejder det inde i stalden. På den måde kan vi løfte hinanden.

- Når det er noget sportsligt, så drøfter jeg det med min manager Philip Jensen, og så har jeg både nogle intelligente forældre og en bror. Vi forsøger at klare det inden for vores fire vægge, siger Jeppe Juel, der oplevede en ny skuffelse for bare to uger siden.

Bikini var tårnhøj favorit til at vinde DM for Hopper. Jeppe Juel havde taget et hav af blodprøver på hesten, for at være sikker på, at den var klar, men alligevel gik den træt og var syg under løbet.

- Det var synd for hesten, og er synd for publikum, at den ikke starter på Copenhagen Cup-dagen, men det er jo dyr, vi har med at gøre, siger Jeppe Juel, der nu må starte forfra med hoppen, der inden sygdommen så ud til at være i en klasse for sig.

Jeppe Juel ønsker at være med på de største travdage og i de største løb. Foto: AP
Jeppe Juel ønsker at være med på de største travdage og i de største løb. Foto: AP
 

Pludselig vender det
Mens hoppeeliten i Copenhagen Cup-weekenden bliver uden Bikini, så deltager Jeppe Juel i hovedløbet.

Også her ser det ud til, at uheld forfølger Jeppe Juel.

- Vi tabte, da vi trak nummer otte. Hvis vi skulle have haft en realistisk vinderchance, så skulle vi have haft nummer et, to, tre eller ni. Nu er vores eneste chance, hvis de andre kører idiotisk. Vi skal udnytte de andres fejl, siger Jeppe Juel, der har gemt Tripolini V P i stalden siden Klosterskogens Grand Prix sidste dag i marts.

Vi tabte, da vi trak nummer otte

- Generelt er jeg meget tilfreds og fortrøstningsfuld på hestens vegne. Pulsen er lige der, hvor den skal være, og hesten er blevet trimmet henover tre uger, så vi har intet at klage over. Men realistisk kører vi efter en placering mellem nummer tre og seks, siger Jeppe Juel med tanke på udgangspositionen.

Tilbage er der bare at sige, at pludselig vendes uheld til held, og ved sine to hidtidige sejre i Copenhagen Cup kørte han realistisk efter de samme sekundære placeringer.

LIVE

Trav Danmarks bedste bud: Vi gør alt for at vinde

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer