Nordiske eksperter: Den går ikke Danmark

To svenske og en norsk travekspert vender tomlen ned for Takethem og Steen Juul i Elitloppet på søndag. - Når de finalen, skal danskerne være glade, siger Henrik Ingvarsson

Sidste år vandt Takethem og Steen Juul i Sølvdivisionen. Nu spændes buen og de er med i hovedløbet. Foto: Lasse Jespersen
Sidste år vandt Takethem og Steen Juul i Sølvdivisionen. Nu spændes buen og de er med i hovedløbet. Foto: Lasse Jespersen

Det er ikke rygstød, at Steen Juul og Takethem får fra de svenske og norske traveksperter, som Ekstra Bladet har talt med forud for Elitloppet på søndag.

Som det første danske islæt i Europas hårdeste sprinterløb siden 2012 skal ekvipagen fra Osted forsvare Dannebrog mod otte svenske, tre franske, to finske, en italiensk og en amerikansk hest.

De 16 heste deles i to semifinaler. De fire bedste fra hvert heat mødes senere søndag i finalen. Førstepræmien er tre millioner svenske kroner.

5 største danske i Elitloppet  

Nybrink: Usselt startspor
Sporlodtrækningen var ikke med danskerne. De fik den næstyderste startplads, og det er det, der trækker dem nedad, mener blandt andet Aftonbladets travkommentator Micke Nybrink.

- Jeg tror, at Takethem får det hårdt. Den er havnet i den hårdeste semifinale og har fået et usselt startspor, siger han.

Også på det norske medie VG har Anders Olsbu sine forbehold overfor Takethem.

- Det bliver meget vanskeligt for Takethem at kvalificere sig til finalen. Fra et bedre spor kunne den have sneget sig i finalen, siger den norske travekspert.

Kan klare sig hest mod hest
Henrik Ingvarsson fra den svenske travmedie Trott O sport har normalt stor fidus til den danske travhest.

 

LIVE

- Hest mod hest klarer den sig godt mod de fleste af de andre 15 deltagere. Desværre har den ikke haft held i lodtrækningen. Hverken med sit heat og eller startspor. Dens løb er betydeligt hårdere end det andet, og det store spørgsmål er, hvor den havner med startspor syv.

- Jeg forventer, at den går op til sit bedst. Travfolk kan huske den stærke sejr og indsats ved Elitloppet-weekenden i fjor, eller så god den var, da den vandt Gulddivisionsløbet på Jägersro i december. I topform er hesten vidunderlig at se, og med lidt tur i den, kan man måske komme hjem som treer eller firer i sit heat, og dermed gå i finalen. Sker det, så skal I danskere være glade.

Unikt: Ottende deltagelse i det fineste selskab  

Micke Nybrink supplerer:

- Jeg regner ikke med, at Takethem når finalen, og det vil for mig være en herlig overraskelse, hvis den gør. Alt kan ske i travløb, men jeg synes, at det kræver uhørt meget denne gang, siger han.

Det skal løse sig helt optimalt
Samme forventninger har Anders Olsbu. Han mener, også at Steen Juul virkelig skal hekse.

- Fra et bedre spor kunne den have sneget sig i finalen, siger eksperten fra den norske avis VG.

- Fra spor syv og otte bag startvognen er det næsten håbløst at gå i Elitloppet-finalen. Det skal løse sig helt optimalt, og jeg tror desværre ikke, at Takethem er god nok fra det startspor, siger Anders  Olsbu.

Søndag kommer svaret på, om Steen Juul og Takethem tager fusen på eksperterne. Følg Elitloppet-weekenden her

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.
 

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub