Annonce:
Annonce:

Norsk sejr i DM

Den norske storkusk Frode Hamre vandt sit første løb nogensinde i Danmark - og det var DM for Hopper

Premance Simoni vinder DM i tæt opløbskamp med Salina. (Foto: KM Foto)
Premance Simoni vinder DM i tæt opløbskamp med Salina. (Foto: KM Foto)
Annonce:
Følg Trav

ODENSE (Ekstra Bladet): Årets første DM i travsporten gik til Norge, for da de pt. bedste danskfødte hopper mødte i kampen om DM for Hopper, så var det den norske gæst Frode Hamre, der var først på målstregen.

Han kørte Premance Simoni, og den vandt løbet efter en hård opløbsduel med Aalborg-hesten Salina, som blev kørt af Jeppe Juel.

DM-løbet var yderst seværdigt. Der blev virkelig kørt til. Bent Svendsen lagde hårdt for land og overtog spidsen efter knap 500 meter fronten med sidste års DM-vinder og ligeledes norsk-ejede Ruth Reerstrup. De første 500 meter gik efter 1.07,6 - det er hurtigt.

Annonce:

På sidste omgang anede de bagvedliggende kuske muligheden for, at førerhesten ville blive træt. Premance Simoni var en af de første heste i angreb, og Salina og Jeppe Juel fulgte lige efter. Ved målpassagen var de side om side, men Salina var træt og Jeppe Juel pressede sin hoppe til galop - det var dog først efter målet, så de mange ejere af hoppen kan når skuffelsen har lagt sig glæde sig over andenpladsen.

Ubesejret i Danmark
For vinderkusken var det første travløb i Danmark, og han er glad for sejren.

- Det er altid fint at vinde første gang. Men jeg var noget i tvivl, om jeg var først, for jeg er ikke så kendt her, og vidste ikke helt, hvor målstregen var. Den her sejr er meget værd, for vi mødte i dag mange gode hopper, som man kommer til at lægge mærke til i resten af sæsonen i Danmark, sagde nordmanden i sejrsinterviewet.

- Næste opgave for Premance Simoni bliver nogle af de hårde hoppeløb i Sverige. Vi bliver nødt til at prøve lidt med hende nu, sagde DM-vinderen, der tager førstepræmien på 100.000 kroner med hjem til det norske.

Ruth Reerstrup klarede sig flot hjem til tredjepladsen, som den overtog, da Patrica Hastrup blev diskvalificeret for grov trængning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: