Nye tider for matadoren

I nogle år havde Flemming Jensen Danmarks klart mest vindende travtrænerstald – men nu mærker han stagnation. Lørdag forsøger han at få et godt resultat i et af Sverige største løb

Flemming Jensen er 56 år og bor i Hjallerup i Nordjylland. Han driver sin trænervirksomhed med hustruen Tina. Foto: Lasse Jespersen
Flemming Jensen er 56 år og bor i Hjallerup i Nordjylland. Han driver sin trænervirksomhed med hustruen Tina. Foto: Lasse Jespersen

Ekstra Bladets spilforslag

SOLVALLA LØRDAG 26. maj
V75 Spilstop kl. 14.30

V75-1: 1
V75-2: 4-10-7
V75-3: 4
V75-4: 5-2-7
V75-5: 7
V75-6: 10-11-3-5-2
V75-7: 13-12-2-9
90 kroner

Weekendens ugarderede
Cocktail Fortuna
(7 i V75-5) ser ud til at holde topform og virker som en hest, der tåler alle oplæg. Føringen har den ingen chance for at nå, hvilket betyder, at kusken Robert Bergh er tvunget til at give sin hest et rygløb, og så tror jeg, dens styrke afgør til slut.

Weekendens glemte
U.S. Male E.P.
(9 i V75-7) har mest startet i Frankrig de seneste år og har gjort det flot der. Vi ved fra tidligere, at hesten står hver en meter af dette løbs distance på 3160 meter. Hesten har hesten en vis rutine i de lange løb, så der er ingen tvivl om, at det er en fin chance i Harper Hanovers Løb.

Tips: Mogens Jensen

10 millioner kroner.

Det var en milepøl, da travtræner Flemming Jensen som den første og hidtil eneste danske travtræner nåede det magiske beløb i indkørte præmier i 2013.

Det skete to år i træk, men siden er det gået stødt ned af bakke, og i indtil dato har den nordjyske trænerstald kun hentet lidt over en million kroner.

Er du tilfreds med sæsonen hidtil?

- Tilfreds ved jeg ikke, om jeg er – vi har jo ikke kørt de penge hjem, som vi plejer på det her tidspunkt. Vi har dog flere ungheste end tidligere. Vi kan også mærke, at der ikke kommer de heste ind, som normalt finder vores vej.

- Vi får ikke den tilgang mere, og hesteejerne er ikke så vilde med at investere som tidligere. Vi kan også mærke, der er krise i sporten både i Danmark og i Sverige – ja sikkert også Norge. Det går jo den forkerte vej. Jeg tror, alle stalde kan mærke det – jeg tror ikke, der er en eneste travtræner i Danmark der er så glad i dag, som han var på samme tid sidste år, siger Flemming Jensen til Ekstra Bladet.

Han finder også lyspunkter i forretningsomlægningen.

- Vi har flere ungheste på vej, blandt andet starter jeg fredag to ustartede treåringer. Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst er sket.

Ekstra Bladet følger de danske deltagere i Elitloppet-weekenden på www.eb.dk/trav - Trav-Mogens' V75-forslag til de store puljer lørdag og søndag kommer fredag på samme adresse

Har du så fortrudt, I har lagt det om?

Nej, slet ikke. Det holder jo ikke i længden, at vi starter i Sverige to-tre gange om ugen. Det har vi nu gjort i 20-25 år, og jeg bliver jo ikke yngre. Det er jo lidt sjovt, at den første hest jeg vandt med i Sverige lige er fyldt 30 år.

- Det er ikke mange heste, der runder. Pimpernel hedder den. Jeg tror, det var i 1994 eller 95, hvor der var danskeraften på Åby Travet. Her kunne danske heste komme med, selv om de ikke havde startpoint nok.

- Efter det løb fik jeg ideen om, at hvis jeg kunne få Stena Line som sponsor, så kunne jeg komme billigere til Sverige. Den gang var der mange, der spurgte mig, hvad jeg ville derovre, men det gik da.

Hvad med kvaliteten på stalden i dag i forhold til tidligere?

- Det er sværere i dag. Onsdag havde jeg en der løb 1.10,9, og det rakte kun til en tredjeplads. Det er klart, det bliver sværere at få dem der rækker til i de større løb i takt med, der kommer færre heste ind. I øjeblikket har vi tre toåringer på vej. Det bliver jo heller ikke nemmere, når man tænker på, der kun bliver født 400 føl om året, så de store stjerner bliver sværere at få fat i.

Du har jo tidligere haft ry for ikke at kunne træne ungheste.

- Det er nok ikke lige mig, man tænker på i første omgang med ungheste, men mere hvis man har en ældre hest, der lige skal pustes lidt liv i. Men det går den rigtige vej, og vi får da flere ungheste ind end tidligere.

Slide So Easy varmede op til Sweden Cup med at vinde langdistanceløbet på Copenhagen Cup-dagen for to uger siden. Foto: Lasse Jespersen
Slide So Easy varmede op til Sweden Cup med at vinde langdistanceløbet på Copenhagen Cup-dagen for to uger siden. Foto: Lasse Jespersen
 

Du starter to heste på lørdag i Stockholm?

- Slide So Easy starter jo i Sweden Cup og har fået et o.k. startspor. Vi skal lige huske, at han aldrig har startet i Gulddivisionen før, og nu skal han ud mod de bedste af dem. Det er en stor mundfuld, og skal vi være realistiske, skal der også en del held til for at vinde.

 

- Stella Newman har derimod fået et skidt startspor, og her er vi glade for penge med hjem.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer