Omstart kostede 150.000 kroner

Steen Juul er sikker på, at han havde vundet sin ottende sejr i det jyske derby, hvis ikke løbet var blevet indstillet

Se interview med Steen Juul herover

AARHUS (Ekstra Bladet): Storfavoritten Winston Sisa havde galopperet. To af konkurrenterne var kørt sammen, og forrest i feltet sad Steen Juul og godtede sig.

Han var sikker på, at Wishing Boy ville give ham den ottende sejr i Jydsk 4-årings Grand Prix. Men så skete uheldet. Winwin Boy med Christian Lindhardt kunne ikke få luft og faldt om på banen. Dommerne indstillede løbet, da der manglede en kilometer.

Efter omstarten var konkurrenterne ikke så flinke ved Wishing Boy, og hestens træner Gordon Dahl kunne til sidst presse Unik Tamsen forbi staldkammeraten. Dobbeltsejr til Gordon Dahl – men nederlag til Wishing Boy, som Steen Juul kørte.

Forpå førstepræmien på 250.000 kroner og andenpræmien er 150.000 kroner.

Indvendige Wishing Boy måtte tage til takke med andenpladsen, da staldkammeraten Unik Tamsen gik forbi på de sidste meter af Jydsk 4-årings Grand Prix. (Foto: Lasse Jespersen)
Indvendige Wishing Boy måtte tage til takke med andenpladsen, da staldkammeraten Unik Tamsen gik forbi på de sidste meter af Jydsk 4-årings Grand Prix. (Foto: Lasse Jespersen)

- Wishing Boy tabte, fordi der blev omløb. Det er selvfølgelig nemt at sige. Men første gang, der havde jeg fuldstændig kontrol på det, og jeg havde fået kørt en langsom første kilometer. Der tror jeg, at det var faldet ud til min fordel, sagde kusken efter løbet.

- Nu blev det som det blev. Gordon Dahl var med på ryg. Det var han også første gang. Jeg fik en lille trykker på første runde efter omstarten. Hesten blev lige lidt træt de sidste 100 meter, men han lavede en fantastisk fin indsats, sagde Steen Juul, der ikke var uenige med dommerne om omstarten.

- Når der lægger en hest midt på banen, så skal der ringes om. Der er ikke så meget at diskutere.

Hvem kører Steen Juul i derbyet

Steen Juul havde selv Vivo Torkdahl med i Jydsk 4-årings Grand Prix, og den blev kørt af Rene Kjær. Det kan blive ændret frem mod august, der er Derbymåneden.

- Jeg har ikke lovet det. Jeg sagde til ejeren i dag, at hvis han vil have, at jeg havde kørt Vivo Torkdahl, så havde jeg kørt den. Men hvis jeg skulle vælge selv, så var det Wishing Boy - fordi den anden er lidt efter det endnu. Vi håber, at vi kan komme i nærheden af de gode, men nu må vi se, hvad fremtiden viser.

1 kommentar
Vis kommentarer