Sådan vandt jeg Grand Prixet

Ken Ecce udnyttede sin viden om den værste konkurrent i Jydsk 4-årings Grand Prix

Med en omgang tilbage af Jydsk 4-årings Grand Prix førte Confidence og Ken Ecce, mens Henrik Lønborg og Champions Peak lå udvendigt for førerhesten. Foto: Lasse Jespersen
Med en omgang tilbage af Jydsk 4-årings Grand Prix førte Confidence og Ken Ecce, mens Henrik Lønborg og Champions Peak lå udvendigt for førerhesten. Foto: Lasse Jespersen
Følg Trav

AARHUS (Ekstra Bladet): For to uger siden blev travhesten Confidence slået af Champions Peak i kvalifikationsløbet til Jydsk 4-årings Grand Prix, men i finalen søndag i Aarhus blev rollerne byttet om, da rekordpræmiesummen og førstepræmien på 330.000 kroner skulle fordeles.

De to løb formede sig ellers ens. Igen var det Ken Ecce og Confidence, der var indvendigt – og på den hårde position udvendigt lå Henrik Lønborgs Champions Peak.

Men udfaldet blev omvendt – for i finalen var det Ken Ecce, der trak sig ud med en sejr. Han trak på sin viden fra første opgør.

- Jeg skuede tempoet op denne gang – og kørte til lidt før. Desuden var Confidence gået frem formmæssigt i forhold til for to uger siden, sagde en lykkelig Ken Ecce til Ekstra Bladet i vindercirklen.

Lønborg: Jeg kørte for at vinde
Henrik Lønborg kørte Champions Peak for Steen Juul. De blev i opløbet slået på andenpladsen af Chief One.

- Jeg var tilfreds med Champions Peak, og det er min skyld, at vi ikke blev nummer to. Jeg skulle ikke have kørt helt frem i det sidste sving, men jeg kørte for at vinde. Hvis jeg vidste, at jeg ikke kunne slå Confidence, så havde jeg aldrig lukket Rene Kjær ud, sagde Aarhus-kusken.

I opløbet forsvarede Ken Ecce føringen med Confidence, mens Champions Peak faldt fra - og det gav plads til Chief One. Foto: Lasse Jespersen
I opløbet forsvarede Ken Ecce føringen med Confidence, mens Champions Peak faldt fra - og det gav plads til Chief One. Foto: Lasse Jespersen
 

Rene Kjær var stolt af andenpladsen med Chief One, der ikke var nævnt blandt favoritterne inden løbet.

- Jeg havde planlagt, at vi skulle være lige bag Confidence fra start. Da Ken Ecce kørte fra, så fik vi frit løb, og det var maksimalt udbytte, sagde Rene Kjær til Ekstra Bladet.

På fjerdepladsen kom Jeppe Juels Cool Shadow.

- Jeg brugte min hest for meget fra start, og det kostede til slut. Banen var hård ved hesten, fordi den fandt ikke rundt på samme måde, som i prøven. Jeg tror, at prøven har siddet i kroppen af Cool Shadow, sagde Jeppe Juel.

Helt udsolgt
Kenneth Andersen kørte Cerveza. Den blev træt og endte uden for de seks præmiepladser.

- Hesten var for ambitiøs på første omgang. Den lagde for hårdt på i det lave tempo, og der var helt udsolgt til sidste. Vi må bare komme igen, sagde Kenneth Andersen.

Topresultat: Kun slået af derbyvinder

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind