Sæbefabrik eller lottogevinst

Her er priserne på de 10 deltagerheste i Copenhagen Cup søndag på Charlottenlund Travbane

Your Highness er den dyreste hest i Copenhagen Cup-feltet. Den kommer med en frisk sejr fra Olympiatravet. (Foto: Gerard Forni)
Your Highness er den dyreste hest i Copenhagen Cup-feltet. Den kommer med en frisk sejr fra Olympiatravet. (Foto: Gerard Forni)

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ekstra Bladet har været på hestebørsen forud for Danmarks største internationale travløb Copenhagen Cup.

Det køres søndag eftermiddag på Charlottenlund Travbane, og løbet henter nogle af Europas bedste travheste til den danske hovedstad.

Jeppe Juel og Gigant Slugger efter sejren i Jubilæumsløbet på Charlottenlund Travbane. (Foto: Lasse Jespersen) Trav Jeg kører efter sejren ikke en placering  

Den nordjyske hestehandler Frank Kjelde har kigget på de 10 heste, og han vurderer umiddelbart løbets favorit - den syv årige hoppe - Your Highness som deltageren med højest markedsværdi. Den vurderer han en salgspris på mellem tre og fire millioner kroner.

- Det trækker lidt ned, at den er syv år. Havde den været et år yngre, så havde den været tættere på fire end tre millioner, siger Frank Kjelde.

Obi-Wans tidligere træner Ken Ecce holder hesten sammen med Mark Henriksson. Foto: Lasse Jespersen Trav Ikke til salg: Sagde nej til en million

Han har interesseret sig for travsport i mere end 30 år, og i løbet af de seneste fem år har han for alvor handlet og købt heste.

- Det er en hobby, og det er sjovt at følge de heste, som vi enten har haft tilbudt eller haft fingrene i.

Tonicetobetrue er en af de bedste danske heste i Liga 2, men den internationale konkurrence søndag er hård. (Foto: Ole Hindby) Travklub Dårlig lodtrækning: Det hjælper ikke at tude  

Copenhagen Cup-deltageren Dream Takes Time var han tæt på at købe til en hesteejer, da den var to år. Den kunne være handlet for 300.000 svenske kroner. Senere blev den solgt for 3,5 millioner kroner.

- Jeg var tæt på at købe Elitloppet-vinderen Brioni, og jeg havde også et bud på Enough Talk på 3,5 millioner. Den nåede at tjene syv millioner kroner, siger Frank Kjelde, der i sit arbejdsliv også er ejendomshandler på Mors.

Sådan vurderer Frank Kjelde hestene

Når jeg vurderer ældre heste, så ser jeg meget på, hvad de har tjent det seneste år, og så er det plus/minus lidt alt efter min fornemmelse. Ungheste bliver derimod handlet efter afstamning og drømme om sejre i årgangsløb.

Se Frank Kjeldes vurdering af de 10 deltageres værdi herunder:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

0 kommentarer
Vis kommentarer