Sidste store derbytest

Gordon Dahl tester Wishing Boy uden sko

Gordon Dahls to deltagere, Whising Boy og Unik Tamsen. (Foto: Lasse Jespersen)
Gordon Dahls to deltagere, Whising Boy og Unik Tamsen. (Foto: Lasse Jespersen)

Der er topløb på Charlottenlund Travbane fredag eftermiddag, hvor interessen samler sig om den store derbytest for de fireårige travheste. Fire af de hotteste favoritter til sejren i travderbyet søndag 30. august møder hinanden.

Det bliver sidste samlede opgør inden årets største danske travløb, for i kvalifikationsløbene, Derbyprøverne, to uger før derbyet bliver favoritterne seedet i hvert sit løb.

Gordon Dahl stiller med Wishing Boy, som Steen Juul kører, og Unik Tamsen, som træneren selv sidder bag. Den nordjyske træner bruger netop Derbytesten til test.

– Vi vil bruge løbet til at tjekke, om Wishing Boy kan gå uden sko. Det vil vi gerne teste inden Derbyprøven, siger Gordon Dahl.

Jubeldag
Det var noget af en jubeldag, som træneren oplevede, da derbyhestene mødes til Jydsk 4-årings Grand Prix i begyndelsen af måneden. Her vandt han selv med Unik Tamsen, mens Wishing Boy blev toer i hænderne på Steen Juul.

I det løb gik det helt galt for Winston Sisa, der ellers er kæmpefavorit til derbysejren.

– Normalt er Winston Sisa den bedste hest i årgangen, men den har også haft problemer ind i mellem. Hvis man tager den hest ud, så er det en lidt tynd årgang, og i det selskab betegner jeg mine to som kandidater til at være blandt de bedste, siger Gordon Dahl.

– Selv om det var Unik Tamsen, der vandt i Aarhus, så tror jeg stadig, at Wishing Boy er den bedste af mine heste. Men Unik Tamsen er en ret god væddeløber, der passer på sig selv undervejs.

– Jeg synes, at der er kommet en veksel mere på hesten i denne sæson, men den kræver lidt mere at få løbet serveret. Lige nu virker den både fysisk og psykisk stærk, siger Gordon Dahl.

EKSTRA BLADETS SPILFORSLAG

Charlottenlund, fredag 31. juli

V5-forslag

V5-1: 7-8

V5-2: 1-5-6-2

V5-3: 8-1-12-11-5

V5-4: 3

V5-5: 7-1-5

120 kroner

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer