Spilforslag: Nu er konkurrencen lettere

I onsdagens V86 er der gensyn med Weekend Fun - se Ekstra Bladets spiforslag

Daniel Wiberg er træner for Weekend Fun. Foto:  Mikael Wikner/TR Bild/Kanal 75
Daniel Wiberg er træner for Weekend Fun. Foto: Mikael Wikner/TR Bild/Kanal 75

Ekstra Bladets spilforslag

BERGSÅKER OG SOLVALLA ONSDAG 29. JANUAR
V86 – Spilstop kl. 20.30
V86-1: 4-6-7-12
V86-2: 3 (2-6)
V86-3: 2-9-8-6-1
V86-4: 11-8-6
V86-5: 6-9
V86-6: 9 (3-4)
V86-7: 4-8-7-9
V86-8: 2-8
240 kroner

Dagens sikre: Grainfield Aiden (3 i V86-2) har virkelig imponeret i år. Hesten er sikkert ikke hurtig nok fra start til at kunne tage føringen fra Highspirit (2 i V86-2), men det ser jeg ikke som et problem, da den ikke er afhængig af føringen.

Dagens fidus: Fighter Mearas (2 i V86-3) dummede sig ganske vist ved galop senest i et V75-løb. Denne gang er konkurrencen knap så hård, og fra dette startspor tror jeg kusken Ulf Ohlsson vil køre tidligt frem og overtage føringen og blive der så længe som muligt.

Note: Heste i parentes er reserveheste til de sikre vindere på spilforslaget. Tager man en førstereserve med fordobles prisen. Tager man begge reserver med i et løb, så tredobles prisen.

Tips: Mogens Jensen

Weekend Fun (V86-1) varmer hjertet hos Daniel Wikberg. Den seksårige hest står på tærsklen til sin fjerde sæson på træningsbanen. Indtil nu er det blevet til 16 sejre i 46 starter - og tæt på 1,6 millioner kroner.

Største triumf er en V75-finale på Solvalla.

- Jeg kan virkelig godt lide hesten. Den har et fantastisk hoved, siger Daniel Wikberg.

Hesten har startet i flittigt i V75 - og i fjor blev det til sejr i Sølvdivisionen. Sidste år startede den 16 gange - 13 af dem i den Svenske Ligas højeste klasse - i otte af de tilfælde var den mellem de fire første.

Men Daniel Wikberg var ikke tilfreds med årets sidste start i midten af december.

- Den startede nok en gang for meget. Den er blevet behandlet. Nu virker hesten fin, men på grund af den dårlige viner, har jeg ikke kunnet træne den, som jeg ville. Den er bare grundtrænet, siger Wikberg.

Det er Weekend Funs form, som er det store spørgsmålstegn i onsdagens V86-spil. Løbet i sig selv er en nærmest en perfekt opgave for den starthurtige hest. Den har trukket spor fire bag startvognen.

Weekend Fun er gået op gennem de svenske klasser - den skal i foråret forsøges i Gulddivisionen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Weekend Fun er gået op gennem de svenske klasser - den skal i foråret forsøges i Gulddivisionen. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

- Det er lidt lettere modtand, så jeg tænkte, at den skulle være med og fyre den lidt af. Den fik et godt startspor, og den er starthurtig. Senest var der intet tryk i heste, men der havde den ondt i en bagkode. Den er så intelligent, at den ikke farer afsted, hvis det gør ondt.

- Nu er den frisk og fin, som normalt. Den sukkede ikke en eneste gang, da den gik sin intervaller i bakken i denne uge. Men den har som sagt ikke gået et rigtig job - og på en skala fra et til ti, vil jeg bedømme formen til en femmer.

- Det ligner spids og slut, når man ser startlisten. Hvad tænker du?

- Det passer mig fint, siger Östersund-trøneren og griner, inden han fortsætter:

- Vi ser, hvordan den er i opvarmningen. Er den på tæerne, så skal Magnus (Djuse) helt klart køre den til spids. Men hvis hesten er tung, så bliver det en rolig start for siden at se, om den kan indløse poletten til slutningen af løbet.

- Det har ingen betydning, om den er forrest eller nede i feltet.

Mere info om løbene

Se løbslisterne

0 kommentarer
Vis kommentarer