Sportschef: Masser af muligheder

Flemming Sunn blander sig i debatten om klasserne i Travligaen

Debatten går. Hvilke heste skal være med i Travligaen. (Foto: Lasse Jespersen)
Debatten går. Hvilke heste skal være med i Travligaen. (Foto: Lasse Jespersen)

Sportschefen for dansk travsport, Flemming Sunn, afviser ikke ændringer i klasserne i Travligaen.

Søndag efterlyste Bent Svendsen nye klasser, fordi det ifølge Skive-træneren er svært for hestene fra Liga 2 at klare sig, når de rykker op i Liga 1.

Pikant Brogård og Bent Svendsen vandt Liga 2-finalen i Aarhus og er dermed klar til finalen i Aalborg 4. april. (Foto: Ole Hindby) Trav Træner: På tide at ændre ligaen

 Den kritik afviser Flemming Sunn dog.

- Det er jo ikke sådan, at Danmarks bedste heste starter hver uge i Liga 1. Vi har bestemt, at vi vil have en eliterække, men faktum er, at vi har svært ved fylde felterne op i de indledende afdelinger. I de løb starter der ofte kun seks-otte heste, og der er fornuftige tredje-, fjerde- og femtepræmier i de løb.

- Det er også min opgave at lave andre løb for de heste, der ikke står ret godt i Travligaen. Eksempelvis kunne Pikant Brogård starte på fredag i Aalborg i et løb under 800.000 præmiekroner.

- Der er et amerikanerløb under 950.000 kroner i Aalborg 30. januar. Der er også løb i Aalborg 13. februar under 1,1 millioner, og i Skive er der 21. februar samme dag, som der er Travligaen, et langdistanceløb, hvor det sidste tillæg er for heste over 700.000 kroner. I de løb er en hest, der har tjent lige over 500.000 kroner godt inde, og så er der som nævnt også muligheden for at starte i Liga 1-løbene, siger Flemming Sunn.

Evaluerer løbende
Travligaen er netop fyldt et år, og Flemming Sunn er enig i, at det er et koncept, der har været med til at udvikle sporten.

- Det er glædeligt, at interessen er så stor. Løbsdagene får tilført ekstra kolorit, og jeg ser Bent Svendsens indlæg i debatten som et udtryk for, at der er mere prestige i at være med i Travligaen end almindelig løb, siger Flemming Sunn.

- Vi evaluerer løbende på klasseinddelinger, og det er sundt med en debat om inddelingerne. Men jeg tror ikke, at Danmark pt. kan klare mere end fem klasser i Travligaen, for vi skal have råd til de forhøjede præmier i finalerne. I øvrigt har Sverige også fem klasser i V75, men de har mange flere heste, siger Flemming Sunn.

Sådan er Bent Svendsens forslag til nye ligaer

Travheste indledes i løb efter, hvor mange præmiekroner, de har tjent i karrieren.

TravligaenSådan er det nuNyt forslag
Liga 5Under 50.000 kr.Under 75.000 kr.
Liga 4Under 100.000 kr.Under 150.000 kr.
Liga 3Under 200.000 kr.Under 300.000 kr.
Liga 2Under 500.000 kr.Under 700.000 kr.
Liga 1Frit for alleFrit for alle

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer